Amandelspijs zoenen

Oh oh oh! Wat zijn deze zoenen lekker! En bovendien met zeer weinig ingrediënten binnen nog geen half uur klaar! ECHT WAAR! Deze koeken smaken naar gevulde koek! En is dus een erg lekkere variant op de gevulde meuk-koek uit de supermarkt!

Dit heb je nodig:

  • 200 gram gemalen blanke amandelen ( amandelmeel kan uiteraard ook)
  • twee eetlepels erythritol suiker
  • een theelepel stevia kristal sweet Xtra
  • drie eidooiers ( bewaar één eiwit, zie hieronder)

Voor de vulling:

  • 100 gram fijn gemalen blanke amandelen
  • twee eetlepels erythritol suiker
  • het rasp van een biologische citroenschil
  • een eiwit

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Roer de amandelmeel, suiker en dooiers goed door elkaar tot er een spijs-achtige massa ontstaat.Druk er tussen de handpalmen zes platte ronde koeken van en leg drie van de koeken op de bakplaat.

IMG_7004

Maak een amandelspijs van de amandelmeel,eiwit,rasp en suiker.Verdeel de spijs over de drie koeken op de bakplaat.Drapeer de andere drie koeken steeds op de amandelspijs en druk mooi rond aan.Bak de zoenen in het midden van de oven mooi goudbruin in ongeveer 15-20 minuten, blijf steeds goed controleren.De zoenen zijn gaar als ze van boven mooi goudbruin zijn verkleurd.Laat afkoelen.

IMG_7007

 

2 Reacties op “Amandelspijs zoenen

  1. Hoi Monique,

    Ik heb al veel met amandelmeel gemaakt en dit recept is een superlekkere aanvulling! Dank voor het delen. Bij gebrek aan erythritol en vanwege de bittere smaak van stevia suiker heb ik palmsuiker gebruikt. De schijven palmsuiker stop ik in de vijzel en stamp het dan enigszins fijn heerlijk als er na het bakken dan af en toe een palmsuikerklontje in zit.

    Groetjes, Sabrina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *