Appel knapsels
Een ontzettend eenvoudig recept, kost bijna niets en oh zo ont-zet-tend LEKKER Je kunt de knapsels zo uit het vuistje eten, op brood/crackers en in desserts geeft het naast een erg leuke decoratie ook een waanzinnig lekkere smaak. Lekker door ( zuivelvrije) yoghurt bijvoorbeeld, of door biologisch/ dynamische kwark! Kinderen zijn er dol op!
Dit heb je nodig:
- twee grote appels, gewassen en in de schil, in stukken
- ceylon kaneelpoeder
- erythritol suiker
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal de stukken appel zeer kort ( ongeveer 8/10 seconden) in de keukenmachine tot een korrelige massa. Verspreid de massa over de bakplaat. Bestrooi royaal met de kaneel, en strooi er nog wat erythritol suiker overheen. Bak de knapsels in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat goed afkoelen. Bewaar op een schaaltje op kamertemperatuur.