Appeltaart ” supreme”

Waarom dit geen gewone appeltaart is, maar een zeer bijzondere? Maak hem, en je bent er snel achter waarom!!!!!!!!!!

Dit heb je nodig:

Voor de taart:

  • 250 gram boekweitmeel
  • twee eetlepels fiberfin of psyllium ( optioneel, maar wel aan te raden)
  • 100 gram gemengde noten ( ik heb cashew, pecan en walnoten gebruikt)
  • 200 gram zonnebloempitten
  • 15 gram wijnsteenbakpoeder
  • twee eetlepels stevia sweet Xtra
  • een banaan of een groot ei
  • 150 ml water

Voor de vulling:

  • 100 gram havermout of boekweitvlokken
  • 75 ml water
  • een kopje geweekte rozijnen, uitgelekt
  • een eetlepel ceylon kaneelpoeder
  • twee appels, gewassen en in de schil, in kleine stukjres gesneden

Voor de topping:

  • ceylon kaneelpoeder
  • erythritol suiker ( optioneel)

sam_8428

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een hoge ronde springvorm ( 20 cm) in met kokosolie, en bekleed met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de taart in de keukenmachine tot een fijne massa. Blijft de massa wat te loskorrelig, voeg er dan wat extra water aan toe, maar let op dat je alles niet te nat maakt. Hou een kwart va het beslag achter, en stort de rest in de vorm, en maak in het midden een kuil. meng alles voor de vulling in een kom samen, en giet eventueel water af. Stort de vulling in de kuil in de vorm en druk aan. Maak de taart dicht met de rest van het beslag en bestrooi royaal met kaneel. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen. Eventueel bestrooien met wat erythritol suiker.

sam_8427      sam_8431

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *