banana-klumpies

Soms komt er een idee spontaan in mijn hoofd opborrelen en ga ik er meteen mee aan de slag. Dit resulteert vaak in de allerbeste recepten! Zoals deze banana-klumpies, een heerlijke versnapering, die naast gezond ook super voedzaam is. Ideaal om mee te geven naar school, mee te nemen naar het werk, of heerlijk bij een high tea!

 

 

dit heb je nodig:

  • vier middelgrote bananen, in stukken
  • vijf flinke eetlepels magere cacaopoeder ( rauwe cacao of gewone fair trade cacaopoeder kan ook)
  • twee eetlepels kokosolie/vet op kamertemperatuur
  • twee eetlepels arrowroot
  • een flink kopje gepofte Quinoa

 

zo maak je het:

 

Verwarm de oven voor op 185 graden, en bekleed een brownie bakvorm met bakpapier. Klop de bananen samen met de kokosolie tot een romige massa. Voeg de rest van de ingrediƫnten, behalve de gepofte quinoa toe en klop goed door. Spatel tenslotte de gepofte quinoa erdoor. Stort de massa uit in de vorm en verdeel. Bak de massa in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten, controleer tussentijds. Laat enige tijd goed afkoelen.

 

 

 

IMG_5820

 

Snij in mooie vierkante kleine stukjes.

 

 

IMG_5821

30 Reacties op “banana-klumpies

  1. Is arrowroot echt nodig? Wat kan je evt als vervanger gebruiken? Ik heb alle andere ingrediĆ«nten wel, Ć©n enorme zin om t nu te maken…

  2. Moet je de kokosolie eerst smelten, of moet je het juist als “hard” vet met de bananen mengen?
    Het lijkt me erg lekker om uit te proberen!

    • Ze zijn ook lekker! De kokosoie behoef je niet te smelten, wel moet het op een goede kamertemperatuur zijn, dus vrij zacht. De lepel moet er goed doorheen kunnen. Succes!

  3. Zie er heel lekker uit! Proef je de bananen hard? Want ik lust eigenlijk geen bananen.

    • nee hoor, niet overheersend. Je kunt de banaan ook vervangen met twee eitjes en een theelepel stevia kristal sweet Xtra. Succes

  4. Ik heb ze geprobeerd maar de quinoa was helemaal zacht en sompig en het geheel leek sponzig in plaats van krokant. Kan het zijn dat ik iets fout heb gedaan of is dit bij jou ook zo? (Ik heb de banaan en olie in blender gedaan.) Groet, Marjo

  5. Hi Monique! Ben dol op jouw recepten en heb al menigeen uitgeprobeerd….Zaaalig!! Ik heb helaas geen browniebakvorm, kan ik deze ook vervangen door bijv. Een muffintray of gewoon storten op bakpapier? Alvast dank voor je reactie! Groet, Ally

    • Ja hoor, natuurlijk kan dat ook. Alleen kan de structuur anders uitpakken, ik heb dit zelf niet geprobeerd. Maar het is uiteraard geen probleem om andere vormen te gebruiken! Succes en bedankt voor je leuke compliment!

      • Hoe dik moet de koek ongeveer worden als ik ze op een bakplaat bak?

        • dat weet ik niet. Ze moeten in principe niet op de bakplaat en dus weet ik ook niet of ze dan ook lukken. Gebruik anders beter een ovenschaal! Succes

  6. Wat is een goede vervanger voor gepofte quinoa? Zou gierst kunnen? Ik heb alles in huis, behalve dat en heb hier heel veel zin in!

    • Je zou ook pitten, zaden, noten kunnen gebruiken of wat geweekte rozijnen! Succes!

  7. Ik maakte vandaag de bananklumpies. De mijne zijn niet hard of krokant. Is dat normaal of had ik ze langer in de over moeten laten? Alvast bedankt voor je antwoord!

    • Dat zou kunnen. Niet iedere oven is hetzelfde, daarnaast gebruikt iedereen zo zijn eigen ingrediĆ«nten wat de originele structuur al meteen kan veranderen. Probeer het nog een keer en zet de oven op je eigen gevoel op de juiste temperatuur! Succes!

  8. Ze staan in de oven … Ben benieuwd!
    Mijn vraag hoe kan ik ze het beste bewaren?
    afgesloten doos in de koelkast?!

  9. Heb ze gemaakt, maar werd niet gaar…. Ook niet na langer bakken. Had er misschien ei of meel doorheen gemoeten? Recept geheel aangehouden, alleen quinoa vervangen door cacao nibs en wat noten.
    Heb je een idee waarom het niet stevig werd?

    • Hier helaas hetzelfde, alles vlgs recept gevolgd behalve quinoa vervangen door walnoot en cranberry’s, smaak is heerlijk, korst is bruin maar binnenkant blijft nat. Zou t kunnen dat de arrowroot niet goed gemixt is?

      • het kan zijn dat er teveel banaan is gebruikt of dat de oven te laag stond, andere ingrediĆ«nten gedragen zich ook weer anders, daarom geen garantie voor een goed resultaat als mensen aan een recept gaan sleutelen. Warme groet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *