bananen bollen

SAM_2342

Wat een verrukkelijke bollen! Zeer eenvoudig om te maken, want ze bevatten maar vier ingrediënten! Binnen nog geen uurtje heb je heerlijk geurende bananen bollen!

SAM_2288

Ik maak in dit recept gebruik van havermout-meel. Dit maak je zeer eenvoudig zelf, zeker als je in het bezit bent van een HS ( hoge snelheid) blender. Dan is dit klusje binnen nog geen 30 seconden gefikst. Gebruik 500 gram havermout per maling. Je hebt voor dit recept ongeveer 400 gram meel nodig.

Dit heb je nodig:

  • 400 gram havermout meel
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • vier bananen, rijp, fijn gepureerd
  • 35 gram biologische magere cacaopoeder
  • eventueel warm water toevoegen

Eventueel om te bestrooien:

  • Greensweet stevia Icing poedersuiker

SAM_2344

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer de helft van de bananenpuree door de cacao en voeg hieraan een heel klein beetje water toe. Roer de rest van de ingrediënten door de andere helft van de bananenpuree. Als de massa wat te loskorrelig blijft, eventueel ietsje meer water toevoegen maar let op dat je de massa niet te papperig maakt. Laat dit 10 minuten staan. Schep grote bergen op de bakplaat. Hou ruimte tussen de bollen. Schep tot slot de chocolade puree over de bollen, en zorg dat ze volledig zijn bedekt.

SAM_2345

Bak de bollen in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_2343

Eventueel bestrooien met wat stevia poedersuiker.

 

5 Reacties op “bananen bollen

    • dit recept klopt hoor 😉 Je kunt er eventueel wat water aan toevoegen, zodat de massa wat meer smeuïger wordt. Succes!

      • Monique, kan je even reageren op mijn reactie hierboven? Want nu zie ik hier ook een heel ander recept voor chocolade bananenbollen verschijnen :-).
        Merci.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *