Bloemkool sushi met geitenkaas

Ik ben de Japanse keuken aan het ontdekken, en bedenk op de lekkerste gerechten mijn eigen meukvrije varianten. Zoals deze sushi ! In plaats van rijst heb ik bloemkool gebruikt! In de vulling heb ik geitenkaas verwerkt. Heb je bezwaar tegen enige vorm van zuivel, kun je dit uiteraard achterwege laten.

SAM_9601

Hoe je sushi maakt, lees je in mijn uitgebreide artikel. Neem even de tijd om het door te lezen, zodat je deze bloemkool sushi ook op dezelfde manier kunt maken!  Klik hier. 

Nu dat je weet hoe je alles moet rollen, kun je aan de slag!

Dit heb je nodig:

  • 250 gram kort gestoomde bloemkool, uitgelekt
  • vijf flinke eetlepels bruine rijstazijn
  • twee eetlepels stevia sweet Xtra
  • een snufje keltisch zeezout

Voor de vulling:

  • 200 gram geweekte/gekookte linzen, uitgelekt
  • een halve kleine prei, in stukjes
  • een kleine rode paprika, in stukjes
  • een paar blaadjes peterselie, fijn geknipt
  • twee eetlepels kerrie masala
  • een scheutje tamari saus
  • 100 gram geitenkaas, in stukjes

Extra nodig:

  • nori vellen ( zie artikel sushi maken)
  • bamboe matje
  • een schaaltje homemade ketjap manis of tamarisaus

SAM_9603

Zo maak je het:

Roer de azijn, stevia en zout over de bloemkool zodra het van het vuur komt en laat afkoelen. Zodra de bloemkool is afgekoeld, in de keukenmachine fijn malen.

Maal alle ingrediënten voor de vulling, behalve de geitenkaas, in de keukenmachine tot een fijne massa. Spatel de geitenkaas erdoor. Leg een norivel op het bamboematje, beleg met een laag bloemkool, vervolgens een laagje van de vulling en rol op. Snij in mooie stukjes en serveer met ketjap/of tamarisaus.

SAM_9602

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *