Review TerraSana pickle press ( thuis fermenteren!)

IMG_0787

Het wordt steeds bekender en populairder: fermenteren. Ik schreef er jaren geleden al een artikel over. Ik fermenteer zelf regelmatig. Met name zuurkool. Dat is meest eenvoudig en echt superlekker. Als je ooit je eigen gefermenteerde zuurkool hebt geproefd wil je vast niets anders meer. De meesten denken nog altijd, dat het enorm ingewikkeld is en erg veel werk is. En er hangt nog steeds zo’n “ vaag” sfeertje rondom fermentatie. Want is dat niet een rottingsproces? In mijn uitgebreide artikel kun je lezen dat dit niet zo is. Lees verder

SUPER STUNT BOEKEN ACTIE!!!!!!!

IMG_0771

Ik kan nog altijd vol trots door mijn twee bestsellers bladeren. Ik spreek ze regelmatig aan om weer eens een lekker recept eruit te gaan maken. Het zijn twee onmisbare boeken geworden in de Meukvrije keuken. Ik ben er ect mega trots op, zeker ook gezien het werk wat erachter zit. Wat was dat een groot avontuur, en wat heb ik daar, ondanks dat het ontzettend zwaar was, van elke seconde genoten. 

In mijn artikel over het basiskookboek kun je alles lezen over mijn boek en kun je een filmpje bekijken om een indruk te krijgen van het werk voorafgaand. 

Mijn allergrootste trots is denk ik toch wel NATUURLIJK LEKKER BAKKEN. Dat betekende min of meer mijn doorbraak op gebied van boeken. In dit artikel kun je alles lezen over dit unieke, bijzondere boek. 

WAANZINNIGE STUNT KORTINGSACTIE

Alhoewel velen de boeken al in huis hebben, zijn er nog heel veel mensen, die deze nog niet in hun kast hebben staan. Daarom heb ik mijn best gedaan, om een duizelingwekkende kortingsactie op touw te zetten, die je gewoonweg niet kunt weigeren. 

Je kunt tot eind December 2017 mijn twee boeken bestellen voor….20 euro!!!!! Ja, knipper maar even met je ogen, het staat er echt: 20 euro! Normaal betaal je voor de twee boeken 55 euro, dus je ontvangt een fikse korting van maar liefst 35 euro! Dat is anderhalve boek GRATIS! 

Zolang de voorraad strekt. 

Ik heb ervoor gezorgd dat je de boeken bij www.puurmieke.nl kunt bestellen voor deze bijna-weggeef-prijs. Dit is super handig, omdat je dan meteen vele benodigdheden mee kunt bestellen. In mijn boeken maak ik bijvoorbeeld veel gebruik van:

– greensweet-stevia

– diverse glutenvrije meelsoorten

– kokosolie

– noten, zaden en pitten

– havermout

– cacaopoeder

– wijnsteen bakpoeder

….en nog veel meer. Door alles onder één dak te bestellen scheelt dit jou weer verzendkosten! 

Ik hoop jullie een plezier te kunnen doen met deze waanzinnige stunt actie! Gun jezelf dit jaar eindelijk mijn boeken onder de kerstboom, of verras een ander ! 

IMG_0769

IK WIL BESTELLEN!!!!!

Om de boeken te bestellen, ga dan direct naar de bestellink.

Vragen over verzendingen? Neem contact op met de klantenservice van puur mieke

Maak voortaan zelf je lekkerste kant-en-klaar melen!

IMG_0705

Ik denk, dat we het allemaal stiekempjes doen als we wat lekkers gaan bakken…..de kom uitlikken, de garden aflikken, de lepel schoonlikken……Het is zelfs in landen als Amerika een ware rage om “ cookie dough” te eten, ook wel koekjesdeeg. In Europa/Nederland is het sterk in opkomst. Klik hier om naar mijn meukvrije recept te gaan en er meer over te lezen. We houden dus van rauw deeg en beslag. Dit is al jarenlang zo, ik herinner mij ook nog goed dat ik als kind aan de rok van mijn oma stond te trekken tot ze mij haar lepel gaf of de garden van de mixer.  Lees verder

Rijst en rijstwafels in de ban????

IMG_0684

Onlangs in het nieuws: Foodwatch vond in rijstwafels en rijstmeel veel te hoge concentraties arsenicum. Eerder lagen de gezond verklaarde rijstwafels al onder vuur vanwege de aanwezigheid van dit giftige sporenelement. Het blijkt opnieuw, dat het NVWA ( Nederlands Voedsel en Warenauthoriteit) steken heeft laten vallen betreft de toelaatbaarheid. Dat is zonder meer verontrustend te noemen. Wat is arsenicum eigenlijk? En kunnen we rijstwafels voortaan laten liggen in de schappen? En hoe zit dat betreft kinderen?  Lees verder

Skyr….gezond of commerciele onzin?

IMG_0665

Soms lijkt het, alsof iets er zomaar opeens is en dan meteen overal. SKYR is zo’n product. Het lijkt vrij nieuw, maar skyr bestaat al decennia’s lang. Veel mensen zeggen, dat als je eens ECHTE IJSLANDSE SKYR hebt geproefd, je “ onze” skyr producten ronduit smerig kan noemen. Kreten als “ smaakt nergens naar” en “ net stopverf” zijn niet van de lucht. Ik hou erg van kwark en yoghurt. SKYR hangt daar een beetje tussenin. Vandaar ik het ook erg smakelijk vind, maar ECHTE SKYR heb ik jammergenoeg nog niet mogen proeven. Hopelijk gebeurt dit ooit nog eens want ik ben best benieuwd. In Ijsland en Noorwegen is skyr erg traditioneel en enorm populair.  Lees verder