Captain’s diner ( vegan)

Smulwerk! 😉  Bovendien zo gemaakt! Je kunt kiezen voor de gemakkelijkste weg, door een pot biologische witte bonen in tomatensaus te kopen, maar het is zo kinderlijk eenvoudig om dit zelf te maken! En bovendien: 10 x zoveel smakelijker! Klik hier om direct naar het simpele recept te gaan. Dit recept is geschikt voor twee personen.

Dit heb je nodig:

  • 400 gram witte bonen in tomatensaus ( zie recept hierboven, of glazen pot biologisch, let op toevoegingen!)
  • 150 gram biologische tempeh, in stukjes gesneden
  • twee eetlepels kerrie masala
  • een klein scheutje tamari of sojasaus
  • een halve courgette, in kleine stukjes gesneden
  • een kleine prei, in dunne ringen gesneden
  • een rode ui, fijn gesnipperd
  • 100 gram wortelblokjes
  • een eetlepel Mexicaanse kruiden
  • een verse teen rauwe knoflook, gesnipperd

Zo maak je het:

Marineer de stukjes tempeh in de tamari en kerrie en laat kort even trekken. Bak ze vervolgens aan in een klein beetje kokosolie of olijfolie. Voeg de rest van de ingrediënten toe en roerbak alles goed door elkaar op middelhoog vuur. Zet laag en laat ongeveer 10 minuten garen. Verdeel over twee borden.

sam_7946

Je kunt ook voor andere groente kiezen!

 

sam_7945

 

9 Reacties op “Captain’s diner ( vegan)

  1. Hoi hoi,

    Ziet er heerlijk en voedzaam uit. welke Mexicaanse kruiden gebruik je?

    • De biologische, van het merk COOK, maar ook de kruiden van Jonnie Boer zijn meer dan OK, let wel op eventuele zout-toevoeging. Succes!

  2. Wat een leuke site heb je zeg!! Mijn complimenten, en dank voor je heerlijke recept ideeeen …..

    Wat jammer dat ik hier en daar bij de reacties een sneer er tussen vind van mensen die het waarschijnlijk nodig vinden om sarcastisch te reageren .

    Ga vooral zo door en bedenk dan maar dat dat soort mensen enorm jaloers zijn op jou super goede ideeën en tips!!!
    En dat je ze ook met ons wilt delen en dat voor niets……

    Maar ik zie in je reactie dat het je gelukkig niets doet……ik kan maar niet begrijpen dat er zulke mensen zijn…….sluit dan de pagina af en kom er nooit meer……..wat een engerds……

    Zo dat moest ik even kwijt ……..

    Gr alise

    • Dag Alise!
      Wat ontzettend lief, dat je hier even de tijd voor neemt! Ik begeef mij nu eenmaal vaak op ” glad ijs” en steek mijn hoofd uit boven maïsvelden waar heel veel mensen liever niet willen dat ik dit doe. Dit betekent vaak bakken vol kritieken, en soms gaat dit erg ver. Schelden, bedreigingen, en overal onwaarheden verspreiden om mij onderuit te halen. Dit hoort er helaas ook bij. Mensen hoeven het ook nooit met jou eens te zijn. Maar doorslaan uit jaloezie, wraak, of andere onbestemde gevoelens en emoties, dat is een ander verhaal. Ik ben blij met mensen zoals als jij, die wel daadwerkelijk bezig zijn met waar het om draait. Bedankt voor je support en warme groet!!!!

  3. Twee vliegen in een klap. Ik zou de uitdaging aangaan om te gaan koken met gedroogde peulvruchten. Toegepast op dit recept. Tempeh, ook nieuw voor mij. Ik heb echt heerlijk gegeten (al zeg ik het zelf). En van die peulvruchten. Ja, kost inderdaad meer tijd. Maar als je direct bij thuiskomst op het vuur zet en nog wat rommelt, de groente rustig snijdt dan is het qua tijd geen nadeel. En qua smaak een heel groot voordeel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *