Cashew Cookies

Een ware traktatie! Gebruik liefst biologische ongebrande noten, deze geven naast de meeste smaak ook de meeste voedingswaarde.Je kunt uiteraard ook voor gebrande cashewnoten kiezen.

Dit heb je nodig:

  • 50 gram boekweitmeel
  • 200 gram fijn gemalen ongebrande cashewnoten ( tot meel vermalen)
  • een flinke eetlepel psyllium
  • twee eetlepels kokosolie/vet op kamertemperatuur
  • twee eieren
  • een afgestreken eetlepel wijnsteen bakpoeder
  • twee eetlepels erythritol suiker

Om te garneren:

  • ongebrande cashewnoten
  • Extra nodig: een grote ronde koek-uitsteker

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten samen in een kom tot een loskorrelige massa.Kneed vervolgens handmatig tot een deegbal.Blijft het deeg te los-korrelig? Voeg er dan een heel klein beetje heet water aan toe, maar pas op dat je het deeg niet te nat maakt. Kneed het deeg stevig door. Bekleed een werkplek met een vel bakpapier en stort de deegbol op het vel,druk plat.Leg een stukje plastic huishoudfolie op het deeg en rol met een deegroller tot er een mooie platte plak ontstaat.Steek met de koek-uitsteker ronde koeken uit de plak en leg deze op de bakplaat.Garneer met de cashewnoten, druk deze er licht in. Bak de koeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 20 minuten, blijf goed controleren. De koeken moeten mooi goudbruin zijn verkleurd. Laat de koeken afkoelen op een rooster.

IMG_6668

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *