Chocolade-speculaascake

IMG_0188

OMG! Deze smeuïge cake is werkelijk een droomcake! Zeker gezien de gezonde voordelen! Zo is hij 100% glutenvrij, vrij van geraffineerde suikers, 100% veganistisch en vrij van koemelk/lactose. Maar TOCH onweerstaanbaar lekker! Hij is bovendien zo in elkaar te flansen, binnen een uurtje heb je een geurige speculaascake!

IMG_0187

De cake bevat een heerlijke glazuurlaag. Deze laag is gemaakt van stevia poedersuiker en biologische magere cacaopoeder. Dit maakt dit glazuur een zeer gezonde variant op gewone glazuurlagen en is bovendien tandvriendelijk.

Dit heb je nodig:

Voor de cake:

  • een grote banaan, fijn geprakt
  • twee flinke eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • een theelepel vanille bourbon ( optioneel, maakt het wel lekkerder)
  • twee flinke eetlepels speculaaskruiden
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 475 gram havermoutmeel ( havermout in de blender fijn vermalen)
  • warm water

IMG_0189

Voor de glazuurlaag:

IMG_0189

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een middelgroot vierkant bakblik met bakpapier. De gemakkelijkste manier om dat te doen is van een vel bakpapier een prop te maken en de prop weer uit te vouwen en deze in de vorm te drukken. Dit geeft tevens een leuk effect in de cake. Roer alle ingrediënten voor de cake in ee kom samen, voeg kleine beetjes warm water toe tot de massa smeuïg is geworden. Stort in de vorm, tik de vorm een paar keer stevig aan op het aanrecht en bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat de cake goed afkoelen.

IMG_0186

Maak een stevig glazuur door de cacao door de poedersuiker te roeren en steeds hele kleine beetjes water toe te voegen. Besmeer de cake met het glazuur en laat verder drogen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *