Citroencake ( vegan)

Dit is niet een ” zoveelste variant” op een citroencake, dit is echt een heel bijzondere variant! Speciaal, omdat er een verrassend lekkere topping op ligt wat de cake zijn zeer unieke smaak geeft! De citroencake is uiteraard 100% meukvrij en bovendien geschikt voor veganisten.

Dit heb je nodig:

  • 150 gram zonnebloempitten
  • 125 gram gedroogde moerbeien
  • drie flinke eetlepels ghee of kokosolie/vet, op kamertemperatuur
  • drie bananen
  • een biologische citroen + rasp van de schil ( bewaar de rasp voor de topping)
  • 100 gram volkoren boekweitmeel
  • twee eetlepels stevia sweet Xtra
  • anderhalve eetlepel wijnsteen bakpoeder

Voor de topping:

  • het bewaarde rasp van de citroen/schil
  • het rasp van een biologische mandarijnschil
  • een eetlepel ceylon kaneelpoeder
  • anderhalve eetlepel erythritol suiker
  • een eetlepel water

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een vierkant cakeblik in met kokosolie en bekleed met bakpapier. Gooi de ( afgepelde) citroen, de bananen, de moerbeien, ghee ( of kokosolie voor veganisten) en de zonnebloempitten in de keukenmachine en pureer alles tot een gladde massa. Gooi over in een kom, en voeg de rest van de ingrediënten toe, roer stevig door elkaar.

SAM_4491

Stort de massa in het bakblik en verdeel. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 40-45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Roer ondertussen alles voor de topping door elkaar tot een papje. Zodra de cake uit de oven komt, deze direct met de topping bestrooien. Laat verder afkoelen.

SAM_4492

 

 

 

 

2 Reacties op “Citroencake ( vegan)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *