Crunchy cookie dough balletjes ( vegan)

SAM_2881

Eerder heb ik verteld over COOKIE DOUGH. Klik hier, om naar het uitgebreide artikel te gaan, plus een basis recept !  Sinds ik het heb ontdekt, ben ik verslaafd geraakt aan cookie dough. Het is gewoonweg verrukkelijk,. Omdat ik een meukvrije variant heb bedacht is deze cookie dough knettergezond, en 100% veganistisch. Er worden dus geen eieren gebruikt of roomboter.

SAM_2884

Ik heb inmiddels vele varianten bedacht op mijn eigen bedachte meukvrije cookie dough recept. Dit recept is wat mij betreft de goede tweede favoriet! Dankzij de kasha krijgen deze cookie dough balletjes een crunchy bite. Kasha is niets meer of minder dan geroosterde boekweitkorrels. Je kunt deze bestellen bij meukvrij winkelen, en je kunt ze vinden in de biowinkel.  Je kunt ook zelf boekweit korrels in een pan kort roosteren.

SAM_2885

Als extra lekkernij in dit recept heb ik mijn eigen bedachte homemade gestampte muisjes gebruikt. KLIK HIER OM NAAR HET RECEPT TE GAAN Je kunt uiteraard dit ook achterwege laten, maar het maakt het er wel lekkerder op. 😉

De balletjes zijn altijd en overal te eten. Als tussendoortje, in de lunchtrommel mee te geven, als onderdeel bij een hoofdmaaltijd, na het sporten….kortom, ze zijn lekker! Altijd en overal. Dankzij de vele goede voedingsstoffen zijn ze bijvoorbeeld zalig bij het ontbijt! Of brokkel ze door de yoghurt/kwark.

SAM_2882

De balletjes kun je ongeveer vier dagen goed bewaren. Bewaar ze in een goed afsluitbare box, en zet ze op een droge, koele, donkere plek. Bewaar ze liefst niet in de koelkast, ze kunnen dan behoorlijk hard worden.

Dit heb je nodig:

  • 200 gram kasha korrels ( zie toelichting hierboven)
  • 50 gram zuivere kokosolie ( bijvoorbeeld Royal Green, cocowonder, de witte Parel)
  • twee flinke eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • twee flinke eetlepels homemade gestapte muisjes ( optioneel, wel lekkerder!) of twee eetlepels greensweet-stevia Icing poedersuiker
  • een theelepel vanille bourbon
  • 375 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • warm water

SAM_2883

Zo maak je het:

Roer alle ingrediënten door elkaar en zorg ervoor dat de kokosolie goed homogeen in de andere ingrediënten is opgenomen. Voeg nu steeds kleine beetjes water toe tot het punt dat je het van de lepel over kunt nemen, kneed de massa flink door. Draai er tussen de handpalmen balletjes van.

SAM_2886

Je kunt de balletjes extra lekker maken, door de bijvoorbeeld door de volgende smaakmakers te rollen:

  • ceylon kaneelpoeder
  • biologische magere cacaopoeder
  • kokosrasp
  • kokossnippers
  • cacao nibs
  • amandelschaafsel
  • fijn gehakte nootjes/pinda’s

Ik adviseer om niet meer dan twee balletjes per dag te eten. Zo blijft het een gezonde snack! Pas het ook aan in je dagmenu.

 

Een reactie op “Crunchy cookie dough balletjes ( vegan)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *