Gevulde speculaas cupcakes

sam_8953

Verrukkelijk en toch 100% meukvrij! Zo lekker dat ze niet alleen rond sinerklaas-tijd erg lekker zijn, maar gewoon het gehele jaar door!

sam_8952

Dit heb je nodig:

Voor de cupcakes:

  • 50 gram gemengde noten ( bijvoorbeeld cashew, walnoten, hazelnoten, paranoten)
  • 200 gram zonnebloempitten
  • 100 gram boekweitmeel
  • een banaan
  • drie flinke theelepels speculaaskruiden
  • twee eetlepels stevia sweet Xtra
  • 110 ml water
  • een kleine theelepel bakingsoda + wat citroensap om te activeren

Voor de amandelspijs:

  • 100 gram amandelmeel
  • een eiwit ( bewaar de dooier)
  • twee eetlepels stevia sweet Xtra

Om te garneren:

  • hele blanke amandelen
  • de dooier, losgeklopt.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een cupcake tray met papieren cupcake vormpjes. Meng alle ingrediënten voor de amandelspijs samen tot een gladde spijs en draai er grote balletjes uit. Maal alle ingrediënten voor de cupcakes in de keukenmachine tot een gladde massa. Vul steeds een vormpje met wat van het beslag, druk een stukje amandelspijs erin, en dicht de cupcake met een beetje van het beslag. Smeer de cupcakes in met de eidooier en druk in het midden een hele amandel. Bak de cupcakes in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

sam_8950

2 Reacties op “Gevulde speculaas cupcakes

  1. Hoi,
    Ik heb even een vraag over dit recept. Kan ik de zonnebloempitten ook voor andere soorten pitten vervangen? Ik wil dit recept toepassen bij een Akalisch dieet. Daarin zijn zonnebloempitten zeer verzurend. Voorbeelden van noten die wel zouden kunnen zijn bijvoorbeeld amandelen en hazelnoten.

    Ik hoor het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *