Groente flapjes

SAM_9739

Deze heerlijke groente flapjes zijn niet alleen knetter-lekker, ze zijn ook koolhydraat-arm! Gemaakt met gele erwtenmeel. Dit kun je kopen bij diverse toko’s  van het merk Chan’s. Deze meel is echter niet GMO vrij. Wel glutenvrij.  Je kunt ook zelf gele erwtenmeel maken, als je in het bezit bent van een hoge snelheidsblender of een erg goede koffiemolen ( dit laatste kost wat meer kracht en tijd) Gele erwten kun je gedroogd kopen in de biowinkel en diverse supermarkten. Wil je biologische en GMO vrije meel, kies dan voor de biologische varianten.

SAM_9738

In de fryer zijn deze heerlijke flapjes klaar in 10-12 minuten!  Dit recept geeft circa vijf flapjes. Je kunt de vulling uiteraard geheel naar eigen wens invullen. Ik heb het simpel gehouden, met kort gestoomde groente gedrenkt in wat tamarisaus.

Dit heb je nodig:

Voor de flapjes:

  • 350 gram gele erwtenmeel
  • 30 gram psyllium
  • twee eetlepels Monique’s Meukvrije 07 currypasta kruiden of andere kruiden naar keuze
  • 150 ml water
  • twee eieren
  • een klein scheutje avocado olie

Voor de vulling

  • enkele gestoomde roosjes bloemkool
  • enkele gestoomde roosjes broccoli
  • enkele gestoomde stukjes wortel
  • enkele gestoomde sperzieboontjes
  • enkele gestoomde stukjes rode paprika
  • een klein scheutje tamarisaus of Shoyu milde sojasaus

Zo maak je het:

Meng alle ingrediënten voor het deeg in een kom stevig door elkaar tot er een deegbal ontstaat. Bekleed een werkplek met een stuk plastic huishoudfolie. Leg steeds een beetje deeg op het plastic, bekleed met een ander stukje plastic huishoudfolie en rol met een deegroller tot een kleine ronde plak. Meng de tamarisaus door de gestoomde groente en leg steeds wat van de groente in het midden van de plak en klap dicht. Druk met je vingers of een vork de uiteinden aan. Bekleed de baklift met een stukje bakpapier op de bodem. ( dit hoeft niet, maar houdt je bak wel schoon ) Leg de flapjes in de baklift. Zet de fryer op 185 graden en laat 5 minuten draaien. Draai de flapjes om, en bak opnieuw 5-7 minuten, blijf controleren.

SAM_9740

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *