Halloween spider cake ( vegan)

SAM_2955

BOE! 😉  Zodra de herfst zich aandient weten we, dat halloween niet lang meer op zich laat wachten. Het is allang geen Amerikaans feest meer, het is inmiddels overgewaaid naar Europa en in Nederland is het 31 Oktober ook officieel Halloween. Er worden talloze feesten georganiseerd en kinderen gaan met hun ” trick or treat” verkleed van deur naar deur om zoveel mogelijk lekkers te scoren. Wat is er leuker, dan een echte halloween taart ?

SAM_2953

Helaas zijn de meeste taarten vol gepropt met suiker. Vooral de bekleding van speciale taarten, zoals marsepein, fondant, glazuur lagen en room kunnen extreem veel suikers in één taart veroorzaken waardoor het best een ongezonde hap kan zijn, ook al is het feest. Er wordt tijdens halloween immers al meer dan genoeg gesnoept. Ook zijn deze taarten niet geschikt voor mensen met Coeliakie, een allergie/intolerantie voor koemelk, of voor veganisten. Om toch gezond te kunnen mee-griezelen tijdens halloween, bedacht ik deze verrukkelijke spider taart. 100% meukvrij!

Dit heb je nodig:

Voor het lijfje:

  • 400 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • 200 gram lupinemeel
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 50 gram lijnzaad, heel, fijn gevijzeld in een vijzel
  • 45 gram biologische magere cacaopoeder
  • 425 ml warm water
  • drie eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra + een flinke eetlepel greensweet erythritol suiker

Voor de poten:

  • 350 gram havermoutmeel
  • een eetlepel greensweet-stevia sweet Xtra
  • twee eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • warm water

Voor het kruis:

  • zwart sesamzaad of maanzaad

SAM_2954

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor het lijfje in een kom stevig door elkaar, de massa moet smeuïg worden. Blijft alles wat te droog en te los-korrelig, voeg dan een beetje water extra toe maar pas op dat je alles niet te papperig maakt. Laat 5 minuten staan. Stort de massa daarna op de bakplaat en vorm er met bevochtigde handen het lijfje van.

SAM_2957

Roer in een kom alle ingrediënten voor de poten door elkaar en voeg steeds kleine beetjes water toe tot je een kneedbaar deeg hebt. Maak er zes poten van en maak een kromming in het midden, steek de poten zijdelings onder elkaar per drie per zijde in het lijfje. Maak met je vinger in het midden van het lijfje een kruis. Vul dit met het zwarte sesamzaad. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 30 minuten, blijf ZEER GOED tussentijds controleren. Laat de cake niet te lang doorbakken, anders wordt hij droog. Laat afkoelen.

SAM_2956

HAPPY HALLOWEEN!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *