Haver/kaneel brokken

SAM_2934

Weer zo’n kinderlijk eenvoudig recept, met maar vier ingrediënten! En lekker dat het is! WAUW! Kinderen zijn er dol op!

SAM_2935

Dit heb je nodig:

  • 375 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • twee eetlepels ceylon kaneelpoeder + ceylon kaneelpoeder om te bestrooien
  • 20 druppels greensweet-stevia vanille ( andere smaak of naturel kan ook)
  • greensweet-stevia erythritol suiker om te bestrooien
  • 125 ml warm water

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer de eetlepels en druppels door de meel en voeg beetjes water toe tot er een stevige bal ontstaat. Stort de bal op de bakplaat en vul de kom met water. Dep steeds even je handen in het water en druk met de palmen van je handen het deeg zo veel mogelijk plat en naar buiten. Hoe dunner de plak, hoe krokanter de brokken worden. Bestrooi de plak met erythritol suiker en kaneelpoeder. Bak de plak in het midden van de oven gaar in ongeveer 25 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen. Breek tot slot in brokken. Bewaren in een schaal op een koele donkere plek.

SAM_2933

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *