Kokos-geitenkwarktaart

SAM_1259

Kokos en geitenzuivel zijn een ” matchmade in heaven”. Het vult elkaar perfect aan in smaaknoten. Deze super simpele kwarktaart is het bewijs!

IMG_0719

Je kunt, in plaats van geitenkwark, ook biologisch/dynamische kwark gebruiken. Of yomio hangop, wat je maakt van yomio yoghurt. Wil je veganistisch? Gebruik dan kokosmelk wat 24 uur tevoren is gekoeld. Dit bevat wel meteen veel meer vetten.

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:

SAM_1256

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een dichte ronde bakvorm ( 18-20 cm) in met kokosolie en bekleed met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de bodem stevig door elkaar tot een smeuïge homogene massa. Als alles wat te los-korrelig blijft, meer melk toevoegen. Stort in de vorm en druk dit stevig aan. Bak de boden 10 minuten in de oven.

SAM_1258

Doe ondertussen de kwark en geleisuiker in een pan en breng al roerende aan de kook. Haal na 10 minuten de bodem uit de oven en stort de kwark erop, verdeel. Bak de taart verder af in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds controleren.

SAM_1260

Laat de taart goed afkoelen. Je kunt de taart eventueel nog wat bestrooien met kokosrasp of Icing poedersuiker!

SAM_1261

 

 

 

Een reactie op “Kokos-geitenkwarktaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *