Koolraap puree en hartige wafels!

IMG_0746

Ik heb de koolraap eigenlijk pas dit jaar leren kennen. Ik kon het van naam, en wist hoe het eruit zag, maar….echt gegeten had ik hem nog nooit, tot dit jaar. Wat heb ik veel gemist, want oeh, wat is hij lekker en veelzijdig! Wil je meer lezen over de koolraap? Klik hier

Ik heb inmiddels al veel geëxperimenteerd met de knollen. Een van mijn favorieten is deze puree. Ontzettend simpel om te maken, maar ooooooh zoooooh lekker! Je kunt hem bij iedere maaltijd serveren en zeker met de kerstdagen zal deze puree erg in de smaak gaan vallen!  Ik heb zelf erg graag biologische dynamische karnemelk in deze puree, dit geeft de puree een uitmuntende smaak. Maar je kunt uiteraard ieder gewenste vloeistof gebruiken die je wenst.

Dit heb je nodig:

  • een koolraap, gewassen en in de schil, in stukken, 15 minuten koken en afgieten
  • anderhalve eetlepel kerrie masala
  • een snufje keltisch zeezout
  • homemade amandelmelk of andere melkvervanging of biologisch/dynamische karnemelk/kefir ( deze laatste bevatten lactose)

IMG_0747

Zo maak je het:

Pureer de koolraap samen met het zout en kerrie in de keukenmachine tot een fijne massa. Schenk al draaiend steeds beetjes melk bij tot de massa op de gewenste dikte is.

 

IMG_0753

Heerlijke hartige wafels maken!

Met de puree kun je nog veel meer dan uit het vuistje eten. Als je een wafelijzer hebt met een goede ( en gezonde) antiaanbaklaag, dan kun je deze wafels in een handomdraai maken.

Dit heb je nodig:

  • 500 gram havermoutmeel
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • een eetlepel greensweet-stevia sweet Xtra
  • twee verse eitjes
  • koolraap-puree
  • warm water of melkvervanger/biologisch-dynamische karnemelk

Om te bestrooien:

  • tijm

 

IMG_0754

Zo maak je het:

Zet het wafelijzer aan. Roer alle ingrediënten in een kom goed door elkaar terwijl je steeds beetjes water of andere vloeistof toevoegt. Zodra de massa smeuïg is deze 5/10 minuten laten rusten. Bak er wafels van. Bestrooi met wat tijm.

IMG_0755

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *