Lunch/maaltijd omelet

Op zoek naar een gezonde meukvrije luxe lunch voor tenminste vier personen? Of ben je op zoek naar een erg simpele maaltijd voor een door-de-weekse-dag? Dan is dit recept je op het lijf geschreven! Als je de omelet als maaltijd wilt eten kun je er bijvoorbeeld gestoomde zoete aardappelen bij serveren, of gekookte Quinoa, haver, boekweit of zilvervliesrijst. Als lunch is hij volwaardig genoeg!

sam_8986

Dit heb je nodig:

  • 100 gram wortel, klein gesneden
  • een klein bosje peterselieblad, fijn geknipt
  • een halve prei, in kleine ringen
  • een ui fijn gesnipperd
  • 50 gram havermout
  • een verse teen rauwe knoflook, fijn gesnipperd
  • twee eetlepels kerrie masala
  • een snufje keltisch zeezout
  • een tomaat, in blokjes gesneden
  • 200 ml haver of andere melkvervanging
  • vier verse eitjes
  • optioneel: 100 gram gekookte kikkererwten

sam_8985

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een lage ronde vorm ( 22 cm) met bakpapier. Kluts de eieren los en roer de kruiden en havermout erdoor. Roer het eimengsel door de gesneden groente en kikkererwten ( als je deze ook toevoegt)  Voeg tot slot de melk toe. Schenk het mengsel in de vorm. Bak de omelet in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten. Blijf tussentijds controleren.

sam_8988

2 Reacties op “Lunch/maaltijd omelet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *