Meukvrije kruidnoten taart ( vegan)

IMG_0153

Mijn kruidnoten recept is een groot succes. Ze zijn dan ook niet te weerstaan 😉 Ik bedacht met deze kruidnoten een heerlijk taart. Deze taart kun je bijvoorbeeld op sinterklaas-avond serveren, of voorafgaand naar sinterklaasavond al even voorproeven 😉 Hij is hier al zo’n favoriet dat ik hem waarschijnlijk het hele jaar door blijf maken !

IMG_0154

De taart heb ik extra versierd met verse granaatappel pitten. Dit hoeft uiteraard niet, of je kunt andere lekkere extra garneringen kiezen, zoals zaden, pitten, noten, amandelschaafsel, kokosrasp…..verzin het maar!

IMG_0068

Voor de topping heb je kruidnoten nodig. Je kunt deze bijvoorbeeld een dag van tevoren maken, of gelijk met de taart bakken. Klik hier, om naar het recept te gaan. Je kunt ervoor kiezen om ook de salted caramel kruidnoten te maken, maar je kunt er ook voor kiezen, net als ik, om enkel voor de chocolade te gaan.

Dit heb je nodig;

Het recept voor kruidnoten, klik hier om naar het recept te gaan

Voor de taart:

  • twee bananen, fijn geprakt
  • twee flinke eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • 10 druppels greensweet-stevia chocolade
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • twee flinke eetlepels speculaaskruiden
  • drie eetlepels gesmolten kokosolie
  • 450 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • een kopje verse granaatappelpitten
  • warm water

Voor de chocoladetopping:

IMG_0157

zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.Roer alle ingrediënten voor de taart in een kom door elkaar, voeg steeds kleine beetjes water toe tot er een smeuïge massa ontstaat. Bekleed een ronde bakvorm ( 20 cm) met bakpapier en stort de massa in het blik. Verdeel en tik het blik enkele keren stevig aan op het aanrecht. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45/50 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

IMG_0152

Maak een stevig glazuur door alle ingrediënten voor het glazuur in een kom stevig dor elkaar te roeren terwijl je steeds hele kleine beetjes water toevoegt. Smeer een laag glazuur op de taart. Rol de kruidnoten door het glazuur en zet ze op de taart. Bestrooi met de granaatappel pitten.

IMG_0158

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *