Monique’s kerstpakket..wij (h)eerlijke producten, de boeren in de filipijnen een mooie kerst!

IMG_0630

Als ik een prachtig samenkomend project tegenkom, kan ik mij daarvoor volledig inzetten. Hoe mooi is het tenslotte, als we spreken van win-win-situaties, waarbij iedereen niet alleen blij wordt, maar ook nog eens wijzer? Ik kan er in elk geval echt ontzettend gelukkig van worden. Een stichting waar ik mij sinds dat ik hen heb ontdekt voor inzet is stichting LOOP. Deze stichting wordt volledig gerund door vrijwilligers, en zijn gevestigd in Doetinchem. 

WAT IS STICHTING LOOP?

LOOP is een stichting die in 2013 is opgericht in Nederland. Vanuit de Filipijnen kopen zij producten in van boeren, landbouw-coöperaties, fair trade organisaties en kleine ondernemingen. Zij brengen deze unieke producten naar Europa en verkopen deze vervolgens aan de consument, grootverbruikers en detaillisten. LOOP betaalt de uitbater in de Filipijnen een eerlijke prijs voor hun producten en zorgen ook voor 100% natuurlijke, zuivere, handmatig gemaakte producten in Nederland. Er is geen tussenhandel. LOOP  heeft geen winstoogmerk en wordt enkel door vrijwilligers gerund. LOOP draagt op deze manier tevens een steentje bij aan armoedebestrijding. De producten worden dus geleverd door boeren, fair trade organisaties, kleine bedrijfjes en coöperatieve waar LOOP een langdurige werkrelatie mee heeft. De boeren en bedrijven werken zo natuurlijk mogelijk, en omdat er vrijwel altijd weinig echte middelen beschikbaar zijn wordt erg veel nog handmatig vervaardigd. Er wordt met jonge verse kokosnoten gewerkt op de plantages, die overigens ook vrij zijn van genetische manipulaties en pesticiden en bestrijdingsmiddelen. Alle producten die LOOP inkoopt, komt rechtstreeks zonder tussenhandel vanuit de Filipijnen naar Nederland. Dit betekent bijvoorbeeld in geval van de kokosolie, dat bij het bedrijfje COCOWONDER de olie vers koud geperst direct in glazen potten worden afgevuld en naar NL worden geëxporteerd. Er is geen tussenkomst van plastic vaten, of verdere bewerking in een fabriek. Er komt geen fabrieken aan te pas. Alles is daarom verser dan vers. 

MONIQUE’S KERSTPAKKET

Het idee ontstond bij mij spontaan. Ik heb direct John van de Winkel, de man die al het webwinkelverkeer regelt, benaderd en hem mijn idee verteld, hij was direct ontzettend enthousiast. En dus kan ik jullie met gepaste trots mijn samengestelde kerstpakket presenteren!

WAT ONDERSTEUN JE ALS JE EEN KERSTPAKKET BESTELT?

Zoals je eerder hebt kunnen lezen, ondersteunt LOOP met de verkoop van de streekproducten van boeren uit de Filipijnen de boeren zelf. Het zorgt voor een duurzaam inkomen, een goede werkgelegenheid en een draaiende economie in de armere streken van de Filipijnen. Het geeft de boeren een mooie kans om een goed leven op te kunnen bouwen. Het is een win-win-situatioe, omdat wij kunnen profiteren van echte, pure, authentieke, biologische, duurzame/fair trade producten waar geen fabriek tussen komt. We kunnen dus genieten van echt en puur, terwijl we de boeren ook helpen. Hoeveel mooier is dat? 

WAT ZIT ER IN MONIQUE’S KERSTPAKKET?

Je bent vast benieuwd, wat er dan allemaal in dat kerstpakket zit! Ik geef hieronder een uitgebreid overzicht.

IMG_0636

COCOWONDER ZUIVERE KOKOSOLIE 470 ml

Deze kokosolie is één van de drie varianten kokosoliën waar ik 100% groen licht op geef. Lees mijn review. Zuiver, puur ,netjes op temperatuur verhit, en ontzettend voedzaam en lekker. COCOWONDER is één van de ondernemingen in de Filipijnen die door stichting LOOP wordt ondersteund. In mijn review kun je alles over deze onderneming lezen. COCOWONDER produceert naast kokosolie nog veel andere producten met kokosnoot. 

kokosnoot-aminos-375-ml

COCOWONDER AMINOS 375ML

Aminos is op dit moment een beetje aan het doorbreken in Nederland. Het is een alternatief op de bekende sojasauzen. Aminos wordt gemaakt van kokosbloesemsap. Het kan niet alleen ter vervanging voor sojasaus worden gebruikt, maar ook als smaakmaker in baksels en gerechten. Het heeft een zilte, afgeronde mild-zoete ,hartige smaak. Het bevat ook nog eens erg veel gezonde aspecten, zoals 17 aminozuren! Heerlijk bij fondue, steengrill, BBQ , als marinadesaus, als starter voor sauzen en soepen, enz.

kokosnoot-balsamic-azijn-375ml

COCOWONDER BALSAMIC AZIJN 375 ML

Kokosnootbalsamic-azijn is een universele azijn met een een authentieke hartige smaak en een heerlijke, frisse zuurheid. donker bruine kleur. Kokosnoot Balsamic Azijn bevat 17 Amino zuren en heeft een mooie donker bruine kleur. Heerlijk over salades, als marinade, als starter voor sauzen en soepen….kortom, de onmisbare smaakmaker! 

volkoren-rijstmeel-van-rode-rijst-bios-dynamis-400-gram

BIOS DYNAMIS VOLKOREN RIJSTMEEL ( KEUZE UIT RODE OF ZWARTE RIJSTMEEL) 400 GRAM

Bios Dynamis is een zeer authentiek bedrijfje die nog echt traditioneel werkt. Dit betekent 100% biologisch/dynamisch, en zonder tussenkomst van fabrieken. Dit zorgt ervoor dat de rijst zijn zeer waardevolle voedingsstoffen bewaart. Meer lezen ? Klik hier. Het is ook nog eens bijzondere rijst: je kunt kiezen uit volkoren rode of volkoren zwarte rijstmeel. Met dit meel kun je heerlijke koekjes bakken, of taart, of door een smoothie roeren. 

moringa-kruidenthee-malunggay

MALUNGGAY ( MORINGA) KRUIDENTHEE ( 10 ZAKJES Á 2 GRAM)

We kennen inmiddels allemaal de moringa wel. Deze kruidenthee bevat De gedroogde bladeren van de Malunggay (Moringa Oleifera) plant leveren een heerlijke verfrissende thee. 

De Malunggay plant is ook heel populair in de keuken door haar uitmuntende voedingswaarden en wordt veel gebruikt in medicinale toepassingen. 

De plant groeit in tropische gebieden als de Filipijnen, India en Afrika. De kruiden voor deze thee komen uit de provincie Quezon op het eiland Luzon, een gebied dat bekend staat om de teelt van natuurlijke organische kruiden.

3D-boek-koekjesboek

KOEKJES VAN EIGEN DEEG -MONIQUE VAN DER VLOED RECEPTENBOEK

Mijn laatste nieuwe receptenboek “ Koekjes van eigen deeg” kon uiteraard in dit pakket niet ontbreken. In dit boek vind je heerlijke, makkelijke, simpele en eenvoudig te maken koekjes recepten die 100% meukvrij zijn. Meer lezen? Klik hier

Dit pakket heeft een waarde van 53,80. Van stichting LOOP mag ik jullie dit pakket aanbieden voor 46 euro, dat is een korting van maar liefst 8 euro! Maar dat is nog niet alles: de verzendkosten zijn ook GEHEEL GRATIS! 

Bovendien ontvangen de eerste vijf bestellers een GRATIS houten rijstlepel, handmatig gemaakt uit de Filipijnen!  HOE LEUK IS DAT! 

Ben je een bedrijf?

Verras je werknemers dit jaar eens met dit unieke, bijzondere kerstpakket! Je ondersteunt meteen een erg goed doel, en je werknemers zullen meer genieten van deze producten dan het zoveelste blikje fruit op sap, toast en crackertjes, hompen kaas en kerstchocolade! Meer informatie? Neem contact op met John van de Winkel via : info@loop-products.com of telefonisch: 06-44514785. Je kunt ook contact met mij opnemen via de bekende wegen, ik zorg er dan voor dat je bericht bij de stichting terechtkomt.

IMG_0630

IK WIL BESTELLEN!!!!

Om direct te bestellen, ga naar de bestellink. Je betaalt vooraf. LET OP: de pakketten worden vanaf 10-12 geleverd. Zolang de voorraden strekken, er is meer dan voldoende voorradig, maar afhankelijk van de snelheid van verkoop is dit onzeker. Heb je vragen over de stichting, de producten, of de verzending? Mail naar : info@loop-products.com of kijk : www. Loop.nl

HELP DE BOEREN EN STICHTING LOOP!

Wil jij mijn kerst-actie ondersteunen? Deel dan zoveel als mogelijk dit artikel, en laat iedereen weten dat dit waanzinnige kerstpakket ” met-een-goed-gevoel” verkrijgbaar is! Hoe meer pakketten er worden verkocht, hoe mooier de kerst ook voor de boeren in de Filipijnen wordt! Kan ik op jullie rekenen???

Notificatie: ik organiseer deze actie geheel belangeloos, er zijn geen inkomsten en geen commerciële doeleinden mee gemoeid. Voor dit artikel heb ik de genoemde producten gratis toegestuurd gekregen voor de fotografie. 

5 Reacties op “Monique’s kerstpakket..wij (h)eerlijke producten, de boeren in de filipijnen een mooie kerst!

 1. Ik ben benieuwd of de kokosnoten voor deze producten ook dier vriendelijk tot stand zijn gekomen….oftewel zijn er geen apen in gevangenschap voor gebruikt? Want dat is echt dieptriest….. Zo ja, dan hoef ik het niet, zo nee, dan bestel ik het….graag hoor ik van je….

  • zeker weten. Anders zou ik er niet mee hebben gewerkt. Het ‘ aap-verhaal” gebeurt bijna nergens meer ( in Thailand voor het laatst gezien) dus geen zirgen. Warme groet.

   • 2weken geleden was er namelijk nog een documantaire over op tv, volgens mij bij groen licht van bnn/vara, was op 13 nov te zien. Vandaar mijn vraag.

 2. Ik wil het pakket bestellen maar er wordt 8€ verzendkosten aangerekend. Is het naar België niet gratis?

  Mvg
  Sarah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *