Perzik taartje ( vegan)

Ik ben dol op perzik. Het is lekker zoet en sappig. Zeker in het seizoen mag ik ze graag eten. Ik kies echter altijd wel voor biologische perziken. Deze smaken opmerkelijk beter, zijn steviger en zoeter. Het mooie van perzik is, net als banaan, dat het veelzijdig is in baksels. Het bindt en zoet tegelijk. Je hebt daarom geen zoetmiddelen en bindmiddelen als eieren nodig. Dit maakt perzik ook goedkoop om mee te bakken.

SAM_2405

Dit eenvoudige taartje maak je in nog geen uurtje inclusief baktijd. Het heeft een crunchy topping, gemaakt van kasha. Kasha is niets meer of minder dan geroosterde boekweitkorrels. Door de korrels te roosteren verkrijgen deze een nootachtige smaak en een knapperige bite. Kassha is erg lekker en gezond, ook als knabbeltje tussendoor. Het is tevens goedkoop. En je kunt het ook eenvoudig zelf even in de koekenpan roosteren ( boekweitkorrels).

SAM_2408

Kasha kun je kopen bij puurenfit.nl: klik hier: Puur & Fit – Kasha

Dit heb je nodig:

  • vier wilde platte ( liefst biologische) perziken, pitten verwijderen, grof fijn geprakt
  • 250 gram havermout-meel ( havermout kort fijn malen in de blender)
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • een eetlepel aardappel zetmeel of bak-bananenmeel
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 50 gram lijnzaad, heel, kort vijzelen in de vijzel
  • 250 ml warm water ( indien nodig, meer toevoegen)

Voor de topping:

  • een banaan, fijn geprakt
  • een eetlepel water
  • een vol kopje kasha geroosterde boekweitkorrels

SAM_2403

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een ronde lage vorm ( 18-20 cm) met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de taart in een kom stevig door elkaar. Blijft de massa te droog en te los-korrelig, voeg dan nog wat extra water toe, maar let op dat je het niet te nat maakt. Stort in de vorm en verdeel.

SAM_2409

Roer alle ingrediënten voor de topping in een kom door elkaar. Schenk over de taart en smeer uit. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_2407

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *