Review glazen bewaarset

SAM_2417

Als je alles zelf maakt, zijn bewaar-attributen nét zo belangrijk als de voeding zelf. Dit wordt nog wel eens onderschat. Je kunt nog zo je best doen op iets, als je het niet goed, onzorgvuldig of onjuist bewaart, heeft het totaal geen meerwaarde. Als je meukvrij leeft, zul je dit probleem vast wel eens zijn tegengekomen. Werken zonder bewaarmiddelen, kunstmatige additieven, suiker, transvet en zout geeft alles een minder langere houdbaarheid. En kan iets veel sneller bederven, rotten, of oud en niet eetbaar meer worden. Alles goed en verstandig bewaren is iets wat onlosmakelijk is verbonden aan meukvrij eten en drinken. Want alleen op deze manier hou je alles zo lang mogelijk lekker. 

SAM_2418

Dat bewaren, dat is nogal een ding. Want er is nogal wat om uit te kiezen. Plastic, staal, gietijzer, graniet, steen, maar ook glas. We gebruiken plastic bewaar-producten het meest. Dit komt een beetje, omdat de voedselindustrie dit ook veelal gebruikt. De afgelopen tijd horen we steeds meer nare berichten over plastic verpakkingen. Het lijkt erop, dat deze verpakkingen toch niet zo veilig blijken te zijn als werd gedacht. Consumenten mijden daarom steeds meer plastic in, om /aan/bij hun voedsel en kiezen massaal voor losse verkoop, of milieu-vriendelijke ( bijvoorbeeld compost) verpakkingen of zij kiezen voor glas. Glas is inderdaad een perfect verpakkingsmateriaal wat, tenzij je het verkeerd gebruikt, geen enkel gezondheidsprobleem oplevert voor de volksgezondheid. Bovendien is glas steriel, hygiënischer en beter bestand tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Steeds meer fabrikanten kiezen dan ook ( weer) voor glas. 

f5ed6566ff8d0f8461cf301220f51376--memoires-historie

We kunnen het ons nauwelijks voorstellen, maar in de jaren zeventig waren er nauwelijks tot geen plastic flessen. Alles werd in glas verkocht. Frisdrank werd per liter in glazen flessen verkocht. De flessen werden na gebruik weer ingeleverd voor statiegeld. Dit was niet alleen 10 x zoveel milieu vriendelijker, ook werden frisdranken PER LITER verkocht.. Nu kunnen we plastic flessen kopen vanaf anderhalve liter tot drie liter. We drinken automatisch dan ook veel meer frisdrank. Hopelijk keren we snel weer terug naar glazen verpakkingen. 

Ik zelf werk eigenlijk alleen maar met glazen verpakkingsmaterialen. Ik vind het prettig, hygiënisch, praktisch, en makkelijk. Het komt wel eens voor, dat ik een plastic bewaardoos gebruik, maar eigenlijk komt dat bijna niet meer voor.  Naast glas gebruik ik gietijzer en steen. Glas biedt zoveel voordelen. Het is transparant, jarenlang te gebruiken ( tenzij je het uit je handen laat vallen 😉 ) hygiënisch en het conserveert enorm goed. Natuurlijk zijn er ook nadelen aan glas, zo kan het makkelijker kapot vallen en kan het barsten of splinteren. Maar als je glas naar behoren en verstandig gebruikt heb je deze euvels niet. 

Ik ben onlangs benaderd door www.kitchenandmore.nl. Zij hadden ook in de gaten, dat ik veelal glas gebruikte, en hadden een erg leuk idee. Of ik een leuke set aan bewaarpotten wilde samenstellen, exclusief voor mijn fans en volgers ( en daarbuiten natuurlijk 😉 ) En deze met een erg leuke korting aanbieden. Dat vond ik meteen een superleuk idee! Ik krijg vrij veel vragen over waar nu de betere bewaarpotten te kopen, dit was dus de uitgelezen kans om aan deze vraag te kunnen voldoen. Ik kreeg een aantal potten thuisgestuurd en ben aan de slag gegaan! 

SAM_2414

WAT IS HET?

De set die ik bij elkaar heb verzameld bestaat uit zeven delen. Bestaande uit:

– een weckpot van 0,5 liter

– een weckpot van 1 liter

– een weckpot van 1,5 liter

– een weckpot van 2 liter

– een weckpot van 3 liter

– twee capsule/beugelflessen van een liter

Ik heb in het bijzonder voor duurzaam dik glas gekozen. Dit geeft een erg goede conservering. De weckpotten zijn allen voorzien van een klem en een ( BPA vrij) rubber. De potten zijn hierdoor ook geschikt voor fermentaties. Of om producten langer in te bewaren, zoals jam. Het rubber sluit de potten luchtdicht af. Het glas is gemaakt van duurzaam dik glas. Het zijn echter geen zware potten. Daarnaast zijn ze een streling voor het oog. Ik heb ze prominent in mijn keuken staan. 

SAM_2420

De beugel literflessen zijn ideaal om je eigen gebrouwen sappen en dranken in te bewaren. Dankzij de vacuüm beugel wordt alles luchtdicht afgesloten wat ervoor zorgt dat alles beter en langer goed blijft. De beugel en dop zijn BPA vrij. De hals en uiteinde van de fles zijn van dubbel glas, zodat het meer bestendig is tegen stoten. Je kunt de potten gebruiken om droogwaren in te bewaren zoals muesli, pasta, rijst, peulvruchten, zout, stevia suiker, superfoods enz. Maar je kunt ze ook gebruiken om eigen gemaakte baksels enz in te bewaren, zoals koekjes, snoepjes, en spreads en pindakaas. Door de enorme veelzijdigheid komen ze overal wel van pas. Zelfs geschikt voor non-food artikelen! Vul een pot bijvoorbeeld met aarde en plant er allerlei zaadjes in voor je eigen vensterbank-moestuintje! Staat zeer fraai in deze potten! De beugel is te verwijderen van de pot. 

SAM_2419

De potten en flessen gaan jarenlang mee, tenzij je ze verkeerd gebruikt. Ze zijn ontzettend handig om schoon te maken en vaatwasser-bestendig. De potten kun je dus ook steriel koken. Zorg ervoor, dat je de potten na weer gebruik zorgvuldig schoonmaakt, en GOED afdroogt. Dit verlengt de levensduur van de potten aanzienlijk. Veel mensen zetten glazen weckpotten nat en niet goed afgedroogd weg, dit kan roest/oxidatie geven aan de beugel wat ook op het glas terechtkomt. Neem even de moeite om de potten zorgvuldig te drogen. Ik droog ze meestal met een doek, daarna bij de beugel nog even extra met een vel keukenrol-papier. 

Deze set kost 34,95 en is te bestellen via deze bestelpagina!

SAM_2416

KORTINGSACTIE!!!!!!!

Van dinsdag 15 Augustus tot vrijdag 18 Augustus krijg je een superkorting van maar liefst 20% !!!!!! Je betaalt dus i.p.v 34.95,  maar 27,96!!!!!!!  Gebruik de kortingscode WECK20    ZOLANG DE VOORRAAD STREKT! 

Bestel direct, door hier te klikken! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *