Review Solac 800 Chef staafmixer

SAM_1183

Er zijn twee keukenhulpen in mijn keuken die ik absoluut niet meer kan missen: de Magimix en de MontAna hoge snelheidsblender. Daar maal, hak, chop, meng,en pureer ik alles mee wat ik maar wens. Er zit echter altijd weer dat ene kleine nadeeltje aan: de machines schoonmaken. Nu is dat bij de blender gelukkig niet zo’n straf, maar die magimix,….Dat blijft gewoon even steeds zo’n “ getsie-moet-ik-weer” dingetje. Ik heb daar nooit zin in. Soms heb ik niet veel om te pureren, heb ik bijvoorbeeld voor een recept gepureerd fruit nodig, of gemalen noten. Dat klusje is dan binnen twee minuutjes gefikst, maar ik sta zeker een kwartier dat ding schoon te maken….pppfft. Dan is het gewoonweg superfijn, om een goede staafmixer in huis te hebben. Ik mocht van kitchen and More een “ primeur” uittesten. Deze staafmixer is nog maar nét geïntroduceerd op de Nederlandse markt. Het is van Spaanse afkomst. Is het wat? Een review!

SAM_1186

WAT IS HET?

De Solac 800 Chef is niet “ zomaar” een staafmixer. Het heeft namelijk een vermogen van maar liefst 800 watt. Solac is een Spaans merk voor kwaliteitsproducten. In Nederland is het merk vooral bekend om zijn luxe espresso/koffiemachines. Heel voorzichtig gaan ze nu proberen om ook hun andere keuken apparatuur in Europa op de markt te zetten. Kitchen and More heeft de primeur te pakken van deze bijzondere staafmixer. Want bijzonder, dat is hij.  Het is een kleine food processor. Er zitten diverse hulpstukken bij. Wat krijg je en wat zijn de pluspunten t.o.v een gewone staafmixer?

Schermafbeelding 2017-05-11 om 03.20.14

Om te beginnen heeft hij zoals eerder gezegd een waanzinnig hoog vermogen. Dankzij de 800 Watt motor heeft hij een enorme power en kun je in nog geen vier/vijf minuten eiwitten mooi stijf kloppen. Ter vergelijking: de meeste handmixers hebben een vermogen tussen de 300-450 watt. 

Schermafbeelding 2017-05-11 om 03.22.53

De mesbladen en kopstuk zijn gemaakt van INOX. Dit is een groep roestvaste (en niet roestvrije) staalsoorten. Het is een legering van hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Om van roestvast staal te kunnen spreken, is minimaal 10,5% chroom en maximaal 1,2% koolstof nodig. Inox wordt vaak “ roestvrij” genoemd, maar wordt door metallurgen liever “ roestvast” benoemd, omdat RVS mogelijk kan roesten. De oxidehuid van een roestvast materiaal sluit het onderliggende materiaal goed af, waardoor in bepaalde gevallen geen verdere roestvorming zal plaatsvinden of deze roestvorming vertraagd wordt. In de praktijk zijn er twee gevallen waarbij RVS toch kan roesten: bij de aanwezigheid van chlorides of bij de verontreiniging van het materiaal door ‘gewoon’ staal dat wel roest. Dit roesten kan vermeden worden door een correct type RVS te kiezen (geen 304 bij aanwezigheid van halogenen) en het materiaal te behandelen waarbij alle mogelijke verontreinigingen worden verwijderd. Dit is bij deze staafmixer het geval, en zul je niet of ( bij verkeerd gebruik) nauwelijks last hebben van roestvorming. 

Schermafbeelding 2017-05-11 om 03.29.00

De kop is spatvast. Dit voorkomt dat  spetters in de rondte gaan vliegen en op plekken terecht komt waar je deze liever niet ziet… en dat is voor mij wel ideaal 😉

Schermafbeelding 2017-05-11 om 03.29.14

Er zit een “ turbo” functie op. Dit is een knop die je op snelheden kunt zetten

SAM_1184

Van 1 ( voor als je vloeibare dingen moet mengen( tot 5 ( eiwitten kloppen, noten vermalen, enz)) Heerlijk, want de meeste staafmixers hebben maar één snelheid. 

Schermafbeelding 2017-05-12 om 02.55.40

Het apparaat is niet alleen zeer fraai om te zien, het heeft ook een “ soft touch”. Dit zorgt ervoor dat het apparaat zeer fijn in je hand ligt en meest belangrijk, er ook in blijft liggen en niet wegglijdt zodra je handen wat vochtig zijn. Het apparaat bedien je door twee knoppen voorop te bedienen. De bovenste knop is voor “ low power” en de bovenste voor “ high power”. Naast dat je de snelheden kunt bepalen, kun je ook de snelheid van de motor bepalen. Het apparaat is vederlicht. Dit maakt het een ideaal apparaat voor mensen met gewrichtsklachten of andere arm/pols/handklachten. 

SAM_1183

Je kunt met deze staafmixer meer dan alleen pureren. Er wordt een “ pitcher vleesmolen” bijgeleverd ( uiterst links op foto) De mengkom is BPA vrij. En 100% voedselveiling goedgekeurd. Daarnaast krijg je er een BPA-vrije mengbeker bij ( tweede van links) In deze twee bekers kun je in principe alles hakken, mengen, shoppen en pureren wat je ook met een gemiddelde foodprocessor. Van noten tot fruit, van granen tot vlees, van groente tot zaden…Dankzij de krachtige motor is alles een peulenschilletje. 

Je krijgt ook een roestvaste garde ( hulpstuk, zie foto) bijgeleverd. Hiermee kun je er flink op los kloppen. 

HOE ZIT HET MET DUURZAAMHEID/MILIEU EN GEZONDHEID?

De staafmixer is gemaakt van duurzame, gifvrije materialen. Anders kwam hij er bij mij uiteraard ook niet in 😉 De staafmixer is geheel recyclebaar, van apparaat tot verpakking. De verpakking bestaat uit 100% gerecycled materiaal. Het apparaat zelf bevat geen concentraties en/of materialen die schadelijk zijn voor het milieu. Het voldoet ook aan bepaalde richtlijnen, o.a richtlijn 2011/65/EU aangaande restricties van het gebruik van bepaalde stoffen in elektrische en elektronische apparatuur. Een fijn gevoel.

HOE WERKT IE?

Ik ben niet van “ van de gebruiksaanwijzingen”. Boekjes gooi ik meestal direct in een laatje, voor als iets ECHT te ingewikkeld is, en ik deze gidsen wel MOET raadplegen. Ik heb er geen geduld voor maar ben vooral van mening dat je een nieuw apparaat het beste leert kennen als je zelf op onderzoek uit gaat. Ik hou dus wel heel erg van gebruiksvriendelijkheid en dat zit met deze staafmixer wel snor. Hij werkt echt super-eenvoudig. Vooraan het hoofdstuk vind je twee afbeeldingen van een vastgezet slotje en een open slotje. Je klikt het apparaat op het kopstuk en met één simpele draaibeweging zet je het kopstuk vast. En dan is het nog enkel een kwestie van het stekker in het stopcontact en knallen maar! De garde zet je in het bijgeleverde kopstukje. En deze draai je op dezelfde manier ook aan het apparaat. Een kind doet de was, en de gebruiksaanwijzing mag lekker in de lade blijven liggen. De pitcher ( maalmolen/beker) heeft een deksel, waarop je het apparaat zet. Hierdoor wordt het apparaat verbonden met het mes in de kom. en kun je tekeergaan 😉  Pas op je vingers, het mes is vlijmscherp. 

SAM_1187

ik ben begonnen met het pureren van een appel, in de schil, omdat dit meer kracht kost. Nou, daar had ie geen enkele boodschap aan, want binnen nog geen vier minuten was de hele appel gepureerd n had ik heerlijke appelmoes. De kop spat inderdaad niet. HEERLIJK! 

SAM_1196

Tweede testje was de garde. Ik heb twee eiwitten en een beetje stevia in de mengbeker gedaan en geklopt op de hoogste standen. Binnen vier/vijf minuten had ik prachtige gepiekte stijve eiwitten.

SAM_1198

De derde test was met de pitcher. Ik heb stukken tempeh met wat ras el hanout kruiden in de kom gedaan en binnen nog geen minuut was dit vermalen tot gehakt. EITJE!

SCHOONMAKEN

en dan nu de hamvraag: hoe lang doe je erover om alles schoon te maken? Dankzij de soft touch bekleding maak je het apparaat zelf zeer snel schoon met een licht vochtige doek, en droog je deze goed en snel af. De hulpstukken spoel je zeer snel en eenvoudig af onder de kraan. Het is mij niet duidelijk of de hulpstukken ook in de vaatwasser kunnen, maar dat zou ik je sowieso niet aanraden, en bovendien, het is echt zo omgespoeld! Geen vervelende hoekjes waar van alles blijft hangen, geen stroeve oppervlakten waar het vuil niet goed loslaat, alles vliegt onder de kraan eraf binnen nog geen minuut. Dat scheelt tijd! 

SAM_1185

VOOR EN NADELEN?

Enkel voordelen. Ik kon echt niets nadelig ontfutselen. Hij is ook handig op te bergen, neemt niet veel plek in beslag. En hij is, zoals eerder gezegd ook vederlicht. Hij maakt niet veel herrie, je kunt gewoon een gesprek houden met iemand terwijl je hem gebruikt. Ik kan er echt niets meer van maken, hij heeft enkel voordelen! Ik ben enthousiast. Hij krijgt van mij dan ook tien dik verdiende thumbss up! 

WAT KOST IE EN WAAR KAN IK HEM BESTELLEN?

Hij kost 69,95. Hij is als eerste in Nederland te bestellen bij kitchen and more. Klik hier om naar de directe bestelpagina te gaan.

Notificatie: ik heb voor dit review enkel het apparaat ontvangen. Ik ontvang verder geen enkele inkomsten, niet van kitchen and more, en niet van de leverancier, in dit geval STT in Lelystad. Het review is geheel onafhankelijk geschreven en beoordeeld. Heb je vragen over de bestellingen? Neem dan contact op met de klantenservice van kitchen and more: info@kitchenandmore.nl

SUPER KORTINGSACTIE!

Natuurlijk heb ik er weer hard aan getrokken, om voor jullie een top-deal te regelen! 😉 Dat is gelukt! En hoe! Ik mag al mijn fans en volgers ( en daarbuiten natuurlijk) een hoge korting aanbieden van maar liefst 20% ! Je betaalt dus 54,99 in plaats van 69.95! Deze kortingsactie loopt van zaterdag 7 oktober tot aanstaande maandag  9 oktober, zolang de voorraad strekt! 2017 Gebruik de kortingscode SOLAC20.. ZOLANG DE VOORRAAD STREKT! 

16 Reacties op “Review Solac 800 Chef staafmixer

  1. Graag wil ik een solac 8oo bestellen met korting ,waar moet ik op de bestelbon de code invullen?En versturen jullie naar Frankrijk?
    Alvast op voorhand bedankt.

    • Hai!
      Je kunt het beste even contact opnemen met de klantenservice van kitchen and more. Ik ga verder niet over bestellingen enz 😉 Succes en warme groet!

      • Doe ik bedankt,maar de kortingscode SOLAC20..wordt niet aanvaard

  2. Graag wil ik een solac 8oo staafmixer bestellen met korting ,waar moet ik op de bestelbon de code invullen?En versturen jullie naar Frankrijk?
    Alvast op voorhand bedankt.

  3. Hoi Monique, de mengkom en de mengbeker zijn dan wel BPA-vrij, maar volgens mij betekent dat niet zoveel, omdat er dan vaak andere bisfenolen gebruikt worden, zoals BPS of BPF, die net zo min aanbevelenswaardig zijn, maar daar horen we vrijwel nooit iets over. Weet jij hier meer over?

  4. hai,
    Ik heb heel blij de staafmixer besteld, en hij kan zelfs naar het buitenland worden verstuurd. hoezee

    alleeen: wel heel erg jammer dat de verkoop prijs zonder btw is, dan heb je toch het idee dat het goedkoper is, en dat vervolgens de verzendkosten ook met 21% btw worden belast. al met al dus niet veel korting

    • ik ga helaas niet over verzendingen enz. Neem even contact op met de klantenservice van kitchen and more 😉

  5. Hallo Monique, ik heb vandaag de mixer ontvangen. Ziet er heel goed uit.
    Heb jij ook getest met het pureren van bevroren fruit? Hiermee maak ik samen met wat slagroom en mascarpone lekker ijs van.
    Ik vroeg me af of deze garde daar wel stevig genoeg voor is.

    • neem ff contact op met kiychen and more en dan komt het goed!

  6. Hi Monique!
    Kan ik er ook slagroom en melkschuim met m’n plantaardige melk mee kloppen??
    Alvast bedankt, en groetjes hoor!

  7. Beste Monique,

    Krijg dit als melding: Ongeldige kortingsbon. Kijk of de kortingscode goed ingevuld is en of uw kortingscode vandaag geldig is. En ik gaf Solac 20 als kortingscode op. Hoe nu?
    Groet,
    Willie

  8. Na het lezen van de review heb ik deze combinatie besteld en had een kleine opmerking over de volgens mij mindere kwaliteit van de plastic bekers en dit is nu gebleken. Ik had kastanjes gedroogd en dan vermalen tot meel. Nu maakte ik pannenkoekjes met dat meel en tot mijn grote ontzetting zaten er redelijk grote stukjes plastic tussen mijn meel. Ik heb de plastic beker voor de blender gecheckt en inderdaad daar is op twee plekken behoorlijk wat plastic weg. Dit is niet echt fijn, ten eerste is de beker nu beschadigd en verder zit mijn meel (wat een hoop werk heeft gekost) nu gecontamineerd met plastic deeltjes. Kastanjes zijn echt niet harder dan noten en ik vind dit dan ook niet kunnen. Zeker niet nadat hij werd gekeurd en goed bevonden door een experte en iemand waarin ik het volle vertrouwen heb.

    • Als vervolg op mijn bovenstaande opmerking:
      Contact gehad met de klantendienst van Kitchen and More en volgens hun is dit apparaat echt niet geschikt om noten en andere zaken mee te malen. Was dat nu één van de zaken waar ik hem wel voor gekocht had. Monique, ik stel voor dat je je review enigszins aanpast en de noten eruit haalt. Ik hoop alsnog op de goodwill van het bedrijf en een nieuwe beker. Ik zal de noten dan wel hakken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *