Review water jar ( vier liter) op standaard

SAM_1303

In de lente en ( warme) zomermaanden drinken we meer. En dat is ook verstandig. Ik drink graag ijskoud water, met een beetje greensweet-stevia druppels of lekker vers fruit die ik in het water wat fijn stamp, of ik drink mijn eigen havermelk. Tegenwoordig zijn de zogenaamde water-jar/kannen helemaal hip. Dit zijn grote ( glazen) kannen, met onderop net boven de bodem een tap-kraantje. Je kunt de jar vullen met wat je maar wenst. En dit erg decoratief neerzetten, of lekker in de keuken neerzetten zodat de kinderen ( die er ook de grootste lol aan beleven) hun glaasje onder het kraantje kunnen houden zodra ze dorstig zijn.

Een belangrijk puntje om te vermelden is dat je het beste kunt investeren in een goede jar. Er zijn ontzettend veel water-jars in alle maten ( vanaf drie liter tot maar liefst 15 liter!) verkrijgbaar omdat het nu erg populair is en een rage. Daarop springen veel fabrikanten in, en verkopen jarren voor soms belachelijke prijzen. Dit lijkt TE mooi om waar te zijn, en helaas…dat is het in erg veel gevallen ook……..

waterjar-met-anijs-en-fruit

Ook ik dacht erg voordelig uit te zijn met een jar die ik voor nog geen vier euro kocht bij Action. Al bij het eerste gebruik lekte het kraantje, die overigens geheel van goedkoop plastic ( met weekmakers, kwam ik later achter) is gemaakt. Ik kon de kan dus linea recta naar de glasbak brengen en geloof het of niet: eenmaal bij de glasbak aangekomen stonden er nog drie jarren , precies eender als mijne! ook in mijn Facebook-groep  regende het klachten over lekken. Ook andere goedkopere varianten zijn gemaakt met goedkoop plastic. Het kraantje beweegt ook erg, waardoor er veel frictie blijft en het kraantje snel lek raakt.

Mijn advies is dan ook: investeer in een GOEDE water-jar. Deze zijn echt niet zo schrikbarend duur. Je hebt al een prachtige jar voor 29 euro voor 5 liter. De kraantjes op deze waterkannen zijn van duurzaam gehard plastic vervaardigd zonder weekmakers. Ook is het glas gemaakt van ” jampot-glas” en dus vele malen dikker. Dit geeft een langere verkoeling in de kan.Ik ben niet erg vaak blij met rages en nieuwe trends, maar deze rage stemt mij erg vrolijk. Het zal consumenten absoluut meer doen aanzetten tot meer water te drinken in plaats van de rommel uit de supermarkt. Het is niet alleen erg fraai om te zien, maar ook enorm gemakkelijk in gebruik. En knetter-gezond, er komt geen fabrikant bij kijken, en jij houdt dus de complete regie over wat je toevoegt aan het water.

Wat je toevoegt aan het water is oneindig. Van verse kruiden en specerijen tot vers fruit. Van greensweet-stevia druppels ( druppels) tot een klein scheutje cool bear limonadesiroop. Van verse gember tot het merg uit een vanillepeul. Kortom: je kunt he-le-maal los gaan! Ik kreeg van een dierbare vriendin uit haar eigen moestuin diverse lekkere kruiden en aardbeitjes. Ik maakte er een heerlijk basisrecept mee.

IMG_8216

WAT HEB JE NODIG?

 • Verse lavendel
 • Verse munt-takjes
 • Verse salie takjes
 • Verse bonenkruid takjes
 • Vijf/zes verse aardbeien, liefst uit moestuin, anders biologisch
 • een biologische citroen, gewassen
 • een biologische limoen, gewassen
 • enkele druppels stevia ( optioneel)

ZO MAAK JE HET:

Snij de citroen en limoen in partjes. Snij alle takjes in grove stukjes. Haal de kroontjes van de aardbeien. Doe alles in de jar en vul op met vers stromend koud water. Voeg eventueel nog wat stevia druppels toe. 

NOG HANDIGER: EEN WATERJAR OP VOET

Ik heb al jaren een vijf liter waterjar in huis. Daar heb ik het gehele jaar plezier van, vooral in de zomermaanden. Toch is zo’n grote kan “ een sta in de weg” en moet je hem op een ophoging zetten of precies aan de rand van een tafel om je glas onder het kraantje te kunnen houden. Dit is best lastig in sommige gevallen. Als je een feestelijke tafel hebt en het vrij druk is, kun je zo’n waterkan niet op het randje van de tafel zetten, zeker niet als er kinderen vrolijk rond huppelen en zo’n kan rete-interessant vinden 😉 Omdat ik ook graag een kleinere kan wilde hebben, ben ik op zoek gegaan naar een kan die én op een voetstuk staat, en minder groot is. Vijf liter is toch achteraf gezien behoorlijk veel voor twee personen 😉 Ik kwam al snel terecht bij een hele aantrekkelijke water jar van het merk Cosy & Trendy. Dit merk is mij bekend. Ik ben meteen gaan rondbellen of ik deze jar mocht reviewen en met een erg leuke korting aan mocht bieden aan mijn fans. DAT IS GELUKT! 

SAM_1307

WAT IS HET?

De waterkan is van zeer dik glas gemaakt en bekleed vier liter. Er zit een stalen deksel op, en er hangt een ontzettend schattig krijtbordje aan de hals. Wat ik jammer vind is dat er geen klein krijtje is bijgeleverd, want ik moet nu krijt gaan kopen om er wat op te kunnen krijten. Maar goed, dat is het eind van de wereld niet. Het kraantje is gemaakt van BPA vrij materiaal ( duurzaam gehard plastic) en bevat géén weekmakers.Je monteert het kraantje zeer eenvoudig door een schroefdopje aan te schroeven. Fijn, want zo kun je zelf bepalen hoe vast jij je kraantje wilt zetten. De standaard heeft een hoogte van 18 cm. Vanaf het kraantje 14 cm, dus veel ruimte voor grote glazen! De jar zelf is 25 cm hoog. 

SAM_1304

De waterkan zet je in een voet/standaard wat is gemaakt van staal. Dit is een zeer stabiele voet, die niet wankelt als je er tegen aan stoot. 

SAM_1306

Ik heb de water jar meteen uitgetest nadat ik hem binnen kreeg. Ik heb een paar takjes verse munt, een paar schijfjes komkommer en enkele druppels greensweet-stevia druppels ( muntsmaak) in de jar gedaan en dit opgeschonken met water. Even wat door geroerd met een lepel. De strandaard is prettig hoog, zodat je er best grote glazen onder kan zetten ( onder het kraantje. Het kraantje heeft een klik-systeem, wat ervoor zorgt dat je het hendeltje niet vast hoeft te houden. Zodra je de kraan uitzet, druppelt er geen druppel meer na. En dus blijft alles onder het kraantje ook droog. Heerlijk vers muntwatertje!

SAM_1309

Ik heb na vier uur op kamertemperatuur opnieuw een glas getapt. Deze was bijna nog net zo koel als het eerste afgetapte glas. SUPER! Ik vind de kleinere maat ( vier liter) ook enorm prettig. We hebben beiden een hele avond van de jar kunnen tappen en hadden nog een bodempje over. 

VOOR EN NADELEN?

Een klein nadeeltje vond ik het ontbreken van een krijtje. Verder kan ik geen enkel nadeel ontfrutselen. Ik ben vooral erg gecharmeerd van de enorme stabiliteit van de standaard. Vriendlief stootte nogal lomp tegen de tafel waar hij op stond en hij gaf zelfs geen enkele verschuiving. Enkel dus voordelen:

– hoge standaard, die enorm stabiel staat

– dik glas, wat ervoor zorgt dat alles langer koel blijft of langer warm

– geen BPA, geen weekmakers, geen druppel-kraantje, mooie afsluiting dankzij de klik. 

– Makkelijk in gebruik, gemakkelijk schoon te maken

Deze jar gaat deze zomer bij mij denk ik intens worden gebruikt! Ik verheug mij nu al op mijn eigen gemaakte brouwsels! Hij krijgt tien dikke thumbs upp!

SAM_1305

WAT KOST IE EN WAAR KAN IK BESTELLEN?

De jar kost 29,95, en je kunt hem direct bestellen door naar de bestelpagina te gaan. 

SUPER KORTINGSACTIE!

jaja….natuurlijk kon ik het niet laten, en ben direct gaan rondbellen of er ook een leuke kortingsactie mogelijk was voor mijn fans. Ik vind het altijd weer geweldig als me dat lukt! Ik mag jullie op de water jar een waanzinnige korting geven ! Je betaalt in plaats van 29.95 maar 21,95!!!!!!Dat is een korting van meer dan 25%!!!!! Deze actie duurt van vrijdag 19 Mei tot aanstaande vrijdag 26 Mei as en….zolang de voorraad strekt.

Ga naar de bestelpagina en gebruik de code JAR25.

 

Notificatie: Ik ontvang geen inkomsten van deze actie noch het review. Ik heb het product gratis ontvangen. Verder zijn er geen afhankelijke inkomsten op welke manier dan ook mee gemoeid en is mijn review geheel onafhankelijk geschreven. 

4 Reacties op “Review water jar ( vier liter) op standaard

 1. Ik wil er ook een,,,Maarrrrrrrr wat is een schoendop???? Misschien rare vraag,, maar ik weet het echt niet,,, misschien moet ik wel lachen als ik het echt weet, maar nu heeft het nog geen betekenis voor mij,, in afwachting op antwoord,,,,, ik wil hem zeker hebben,(maar kan het water wel zo lang stil staan),,,,,, is ook een vraag van mij,,,,,, ALvast bedankt Johanna,,,,,

  • wat bedoel je hier precies mee? Ik heb de tekst opnieuw nagelopen, maar kan geen tik/spellingscontrolefout ontdekken…waar lees je dit? Uiteraard zal ik SCHROEFDOP bedoelen, dat is denk ik wel duidelijk.

  • zie onderaan het review, als je snel bent scoor je nog de 25% korting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *