Rode duvel taart

SAM_7394

Wat een heerlijke verrassende taart! Gemaakt met rode biet en oerkomkommer. Als garnering heb ik banketbakkersroom gebruikt. Dit kun je natuurlijk achterwege laten, en bijvoorbeeld enkel nog wat stevia poedersuiker over de taart strooien. De taart is enorm voedzaam, daarom zeer geschikt als ontbijt of lunch. Door het leuke uiterlijk ( rode kleur!) is de taart ook leuk om uit te serveren bij een high tea!  Havermout kun je tegenwoordig ( ook biologisch) gewoon kopen in de supermarkt voor een zeer klein prijsje,.

Dit heb je nodig:

  • een grote rode rauwe biet
  • een halve oerkomkommer of drie kwart biologische komkommer, gewassen en oin de schil, in stukken
  • een nectarine, gewassen en in de schil, pit verwijderen
  • een eetlepel stevia sweet Xtra
  • 15 gram bakpoeder
  • 400 gram havermout ( droog)

Garnering ( optioneel)

  • 125 gram boekweitmeel
  • drie eidooiers ( gebruik de eiwitten om deze heerlijke mousse te maken! Heerlijke manier om extra eiwitten binnen te krijgen! )
  • een paar druppels vanille extract of het merg uit een vanillepeul ( optioneel)
  • twee eetlepels stevia sweet Xtra + een eetlepel erythrirol
  • 300 ml + 100 ml haver of andere melkvervanging
  • Optioneel: stevia Icing poedersuiker

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Vet een ronde bakvorm ( 24 cm) in met kokosolie en bekleed de bodem met een velletje bakpapier.Maal alle ingrediënten voor de taart in de keukenmachine tot een smeuïge massa.  Blijft de massa wat te loskorrelig, voeg dan draaiende nog kleine beetjes water toe, maar let op, dat je niet teveel toevoegt. Stort in de vorm en verdeel. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_7391

Maak de banbketbakkersroom:

  1. Maak een papje van het meel, siker, en de 100 ml melk. Doe de 300 ml melk met de vanille in een pan met dikke bodem, en breng aan de kook.
  2. Zodra de melk kookt, deze bij het papje voegen en goed doorkloppen met de garde.
  3. Stort de massa terug in de pan en zet opnieuw op het vuur, blijf met de garde roeren tot de gewenste dikte is bereikt.
  4. Haal de pan van het vuur en blijf een minuut flink doorroeren. Dek af met een stukje huishoudfolie.
  5. Vul een spuitzak met de room.

SAM_7395

Spuit vrolijke toefjes op de taart en bestrooi met de poedersuiker.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *