Roze koeken

Wie kent ze niet? De heerlijke kleffe mierzoete koeken met het bekende roze glazuurlaagje? Ik hoef je niet te vertellen, dat deze koeken ook wel suikerbommetjes genoemd mogen worden. Ik bedacht een heerlijke meukvrije variant! Met zeer weinig simpele ingrediënten!

SAMSUNG CSC

Dit heb je nodig;

  • 185 gram volkoren boekweitmeel
  • 5 gram psyllium husk
  • vier flinke eetlepels avocado olie of gesmolten kokosolie
  • twee flinke eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra + twee eetlepels greensweet-stevia erythritol suiker
  • twee verse eieren
  • een eetlepel vanille bourbon
  • 5 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 180 ml water of indien nodig meer

Voor het glazuur:

  • vers aardbeisap
  • vijf flinke eetlepels greensweet-stevia Icing poedersuiker

SAM_1154

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Je kunt het beste een cupcake tray gebruiken, maar als je deze niet hebt, kun je ook handmatig ronde platte koeken maken, die je op een met bakpapier beklede plaat legt. Vet de vormpjes in de tray licht in met avocado of kokosolie. Meng in een kom alle ingrediënten tot een smeuïge homogene massa. Als alles wat te droog blijft, meer water toevoegen. Vul de vormpjes en bak deze in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_1153

Maak een mooi stevig glazuur door steeds beetjes aardbeisap toe te voegen aan de poedersuiker. Besmeer de cakes met het glazuur en laat drogen.

 

 

2 Reacties op “Roze koeken

  1. Hoi hoi kun je de psyllium husk vervangen want dat heb ik nu niet in huis…….????

    • ja, maar met fiberfin, wat je wellicht ook niet in huis zult hebben…je zou anders nog 10 gram kokosmeel kunnen proberen, maar de structuur kan daardoor veranderen. Warme groet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *