Luxe kerstbrood ( vegan)

IMG_0469

Zodra sinterklaas zijn reis weer terugmaakt naar Spanje barst het kerst-gedruis pas goed los.We gaan ons weer voorbereiden op de kerst-lekkernijen.  Helaas weten we allemaal hoeveel suiker en vetten deze lekkernijen bevatten en dat dit ook niet bepaald gaat om kleine hoeveelheden. Gelukkig kunnen we vrijwel al het traditionele kerst-lekkers ook 100% meukvrij maken. Mijn receptenboek DECEMBERLEKKERS is hierbij een zeer handige tool.

IMG_0461

Ik heb speciaal voor kerst een heerlijk luxe brood bedacht. Het brood is rijkelijk gevuld met rozijnen, kokossnippers en zuivere amandelspijs. Het brood is geschikt voor veganisten!

Dit heb je nodig:

IMG_0464

Voor de amandelspijs:

om te bestrooien: speculaaskruiden

IMG_0465

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een middelgroot vierkant baklik met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor het brood in een kom door elkaar en voeg steeds beetjes warm water toe tot de massa glad en smeuïg is geworden. Stort de helft van het beslag in de vorm en verdeel. Maak van boven naar beneden een kuil in het midden. Maak een mooie gladde soijs van de ingrediënten voor de amandelspijs. Verdeel de spijs in de kuil. Stort de andere helft van het beslag erop en vorm er een mooi brood van. Bestrooi met speculaaskruiden. Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

IMG_0463

Lekker met greensweet stevia ICING poedersuiker! 

IMG_0461

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *