Smeuïge chocolade de luxe cakejes

SAM_0996

Onweerstaanbaar lekker, deze chocolade cakejes! Zeer feestelijk en…100% veganistisch en meukvrij!

SAM_1001

Dit heb je nodig:

twee bananen, fijn geprakt

Voor de topping:

  • een grote banaan, fijn geprakt
  • twee flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • 25 gram amandelmeel of teffmeel
  • een theelepel greensweet-stevia sweet Xtra ( optioneel)

SAM_0999

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een klein langwerpig vierkant blik of ovenschaal met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de cake stevig door elkaar in een kom, als de massa wat te stroef en te los-korrelig blijft, iets meer melk toevoegen. Stort de massa in de vorm en tik het blik op het aanrecht een paar keer aan. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten, bloijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_0998

Roer alle ingrediënten voor de topping goed door elkaar. Vul een spuitzak met kartelmondje met de topping. Snij de cake in mooie plakken. Spuit de topping erop.

SAM_0997

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *