Snelle wokschotel

Je kent dit vast wel: een erg drukke dag geweest, en totaal geen zin meer om uitgebreid te staan koken. Dan is deze super-snelle wok een ideaal gerechtje om te maken! Het vraagt niet veel voorbereiding en je zet in nog geen 30 minuten een heerlijke, verantwoorde en gezonde lekkere maaltijd op tafel. In dit recept zijn kikkererwten gebruikt. Deze kun je dagen tevoren maken. Weken, koken, in porties verpakken en in de vriezer bewaren. Wil je het echt super-snel, dan is een potje biologische kikkererwten een optie, maar onthou wel, dat hieraan erg veel zout is toegevoegd. Het recept is goed voor twee borden.

sam_8882

Dit heb je nodig:

  • een halve courgette, in plakjes gesneden
  • een rode + een groene paprika, in stukken gesneden
  • een bosje verse peterselie, fijn geknipt
  • een rode en een witte ui, in ringen/stukjes gesneden
  • een kleine wortel, in dunne plakjes gesneden
  • 100 gram geitenkaas, in stukjes
  • 250 gram kikkererwten, uitgelekt
  • een verse teen rauwe knoflook, fijn gesnipperd
  • een eetlepel kerrie masala
  • een snufje keltisch zeezout
  • een theelepel koriander

Zo maak je het:

Laat een klein klontje kokosolie in een wokpan smelten op middelhoog vuur. Roerbak alle ingrediënten in de wok tot het goed gaar is. Dit duurt gemiddeld 15 minuten. Proef, of alles goed op smaak is, zo nodig wat extra keltisch zeezout of lekkere kruiden toevoegen.

sam_8881

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *