Supersnelle peren broodjes ( vegan)

IMG_0524

Heb je peren over? En zoek je een zeer eenvoudig recept met onwijs weinig ingrediënten? Iets wat kinettergezond is, glutenvrij, lactosevrij, vrij van kunstige ellende, en veganistisch? Dan hoef je niet langer te zoeken, dit recept is binnen nog geen 45 minuten klaar met maar vijf ingrediënten!

IMG_0525

Deze broodjes kun je op ieder moment van de dag eten. Ze zijn gezond, voedzaam en vullend. Ideaal voor na het sporten, bij het ontbijt, of als gezond tussendoortje.

Dit heb je nodig:

  • twee rijpe peren, gewassen en in de schil, harde delen verwijderen, gepureerd
  • 475 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • warm water

Voor de topping:

  • een banaan, gepureerd
  • een koffiekopje kasha ( geroosterde boekweitkorrels, verkrijgbaar in de biowinkel of via PUUR MIEKE) *

( * heb je geen kasha in huis? Je kunt dan ook voor noten, zaden en pitten kiezen.)

IMG_0526

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de broodjes in een kom stevig door elkaar en voeg steeds kleine beetjes water toe tot er een stevige, smeuïge massa ontstaat. Draai er broodjes van en leg op de bakplaat. Roer de kasha door de banaan. Verdeel de massa over de broodjes en smeer goed uit. Bak de broodjes in het midden van de oven gaar en goudbruin in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

IMG_0526

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *