Tropical crumble ( vegan)

Dit is té lekker! Zo lekker en knettergezond dat je het als ontbijt kunt nuttigen, als lunch of als onderdeel van een hoofdmaaltijd. Het is ontzettend snel, simpel en eenvoudig om te maken met een minimaal aan ingrediënten die ook niet zo moeilijk zijn om te vinden. DIGG IN!

SAM_1443

Dit heb je nodig:

  • twee kleine  bananen, in plakjes gesneden
  • een kleine appel, gewassen en in de schil in kleine blokjes gesneden
  • 100 gram havervlokken
  • 50 gram amandelmeel of boekweitmeel
  • anderhalve eetlepel greensweet Icing poedersuiker  of een eetlepel greensweet-stevia sweet Xtra
  • 20 gram pistache notem
  • een half kopje gemengde noten ( ik heb cashew, wal, pecan noten en bruine amandelen gebruikt)
  • 35 gram zachte zuivere kokosolie/vet

Optioneel om te bestrooien:

homemade kaneelsuiker*

(* maak zelf kaneelsuiker door twee eetlepels ceylon kaneelpoeder door 100 gram greensweet-stevia erythritol suiker te roeren.)

SAM_0586-1200x800

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een braadslede of grote vierkante ovenschaal met een prop bakpapier * ( * maak een prop van een vel bakpapier en haal de prop weer uit elkaar) Doe de noten, suiker, havervlokken en het amandelmeel in een kom en meng goed door elkaar. Verdeel de plakjes banaan en blokjes appel in de vorm over de bodem. Voeg het kokosvet toe aan het mengsel in de kom en kneed met de vingertoppen door de massa.

SAM_1440

Verdeel de crumble over het fruit en druk licht aan. Bak de crumble in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten, blijf tussentijds controleren. De massa moet mooi goudbruin zijn verkleurd.

SAM_1442

Verrrrrrrrukkelijk in desserts, over /op toetjes en over ijs en yoghurt!

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *