Vegan choco dubbeltjes
Ze lijken super-ingewikkeld om te maken, maar dat zijn ze juist niet! Deze heerlijke dubbele koekjes zijn licht knapperig, en bevatten ontzettend weinig ingrediënten. Ze zijn onweerstaanbaar lekker! Ideaal als kindertraktatie op school, als onderdeel bij een high tea, of lekker tussendoor. Ze zijn zo gezond, dat ze zelfs bij het ontbijt gegeten kunnen worden!
Dit heb je nodig:
- 250 gram volkoren boekweitmeel
- twee flinke scheppen/eetlepels zuivere kokosolie/vet op kamertemperatuur
- twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
- 10 druppels greensweet-stevia chocolade
- 200 ml haver of andere melkvervanging
Voor de vulling/topping:
- zes flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder
- 10 druppels greensweet-stevia chocolade
- warm water
Optioneel, maakt het wel lekkerder en feestelijker:
- amandelschaafsel
- cacaonibs
- gojibessen
- ceylon kaneelpoeder+ vanille bourbon
- kasha
- gele moerbeien
- kokosrasp of schaafsel
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed één of indien nodig, twee bakplaten met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de koekjes in een kom goed door elkaar. Schep kleine bergjes op de bakplaat. Zet een kommetje met water klaar en doop steeds een lepel in het water, maak met de bolle kant van de lepel de koekjes zo plat en egaal mogelijk. Bak de koekjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.
Je kunt de koekjes zo laten, maar je kunt ze ook uitsteken in gelijke rondjes met een koekjes uitsteker. Meng de stevia druppels door de cacao en voeg steeds kleine beetjes water toe tot er een stevig glazuur ontstaat. Besmeer steeds een koekje met wat glazuur en druk een ander koekje erop. Besmeer de koekjes met glazuur en garneer met bovenstaande opties.