Vegan chocolade kerstkransjes

IMG_0713

Zo rond kerst gaat het bij mij weer kriebelen. Dan haal ik mijn DECEMBERLEKKERS receptenboek weer uit de kast en ga weer lekker aan-de-bak. In dit boek vind je alle traditionele, populaire feestrecepten, waaronder ook kerstchocolade. Kerstmis is immers geen kerstmis zonder chocolade hulstblaadjes en kerstrkransjes! Maar ja……( zucht) … die ENORME ladingen suikers en andere meuk die ze er tegenwoordig in stoppen is nu niet echt wat je zegt een gezonde aanvulling op je voeding. Ook zijn het regelrechte aanvallen op ons gebit.

IMG_0711

Dat kan veel gezonder, dacht ik. Vorig jaar ontwikkelde ik een heerlijk meukvrij chocoladerecept met maar DRIE gezonde ingrediënten. Het maakt deze chocolade niet alleen tot de mneest gezondste chocolade die je maar kunt voorstellen, het is ook geschikt voor ontzettend veel mensen. Veganisten, mensen met diabetes…..allen kunnen ze deze chocolade eten. Het is daarnaast tandvriendelijk. Het bevat geen suiker, waardoor onze bloedsuikerspiegel niet de hoogte in vliegt als we deze chocolade eten. Je maakt het ook nog eens in een handomdraai!

IMG_0712

Om deze kerstkransjes te maken, heb je speciale mini tulband vormpjes nodig.

Om deze onweerstaanbare kerstkransjes te maken, heb je speciale vormpjes nodig. Dit zijn mini tulband vormpjes. Je kunt deze los kopen bij Action en in andere kook en bakwinkels, maar je kunt ze ook in een mat kopen. Deze zijn meest goedkoop. Je kunt ook duurder gaan, zoals deze bakvorm, maar ik zou eerst even op zoek gaan naar iets goedkopers. De vormpjes op de foto hierboven kocht ik bij de Action voor 69 cent per drie. Dat is budgetvriendelijker.

Je hebt dus DRIE ingrediënten nodig namelijk:

Wil je het beste van het beste, adviseer ik je rauwe cacaoboter te gebruiken. Dit kun je onder de 40 graden zeer langzaam laten smelten. De smaken blijven zo ook meest behouden. Je kunt uiteraard ook kiezen voor gewone biologische cacaoboter brokken. Je kunt cacaoboter kopen in de meeste biowinkels en via puur mieke : klik hier om naar de bestellink te gaan. Rauwe cacaopoeder geeft meest pure /bittere smaak. Ik hou ervan, vandaar ik dit ook altijd gebruik als ik chocolade maak. Wil je wat minder bitter en puur, dan kun je beter voor biologische magere cacaopoeder kiezen. Beiden kun je vinden in de biowinkel en via puur mieke  Okay! Alles in huis? Aan de slag!

IMG_0710

DIT HEB JE NODIG:

  • circa 200 gram rauwe cacaoboter
  • 10-12 druppels greensweet-stevia chocolade
  • drie flinke eetlepels rauwe cacaopoeder

Zo maak je het:

Doe de cacaoboter in een vuurvaste kom, en zet deze op een pan met water, laat au-bain-marie smelten, hou de temperatuur onder de 40 graden ( liefst, hoeft niet) Als alles is gesmolten, de stevia en cacaopoeder toevoegen en goed roeren.Schenk de hete massa in de vormpjes, hoe voller je de vormpjes schenkt, hoe dikker de kransjes worden 😉

IMG_0714

Laat liefst 24 uur uitharden op een koele, donkere, droge plek. Niet in de koelkast, dan slaat de chocolade mogelijk wit uit. Haal de kransjes voorzichtig uit de vormpjes. Bind er een leuk lint door en hang in de kerstboom! Als je er dan vanaf kunt blijven!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *