Vegetarische babi pangang

Oeh! Dit komt wel heel erg dichtbij de echte babi pangang van de Chinees! De smaak is bijna identiek! Heerlijk, gezond en 100% meukvrij! Dit recept is geschikt voor twee personen.

Dit heb je nodig:

  • 300 gram tempeh, in lange reepjes gesneden

Voor de marinade:

  • een teentje verse rauwe knoflook, fijn vermalen
  • een theelepel gemberpoeder
  • een fikse scheut olijfolie
  • een scheutje ketjap manis ( liefst homemade, anders biowinkel, natriumarm)
  • het sap van een citroen

Voor de saus:

  • 350 ml water
  • het sap van een citroen
  • 150 gram ( liefst homemade) tomatenpuree
  • vier eetlepels stevia basterdsuiker *
  • een theelepel gemberpoeder
  • een theelepel knoflookpoeder
  • twee eetlepels arrowroot + water

(* klik hier om naar het recept te gaan om stevia basterdsuiker te maken. Je kunt ook drie eetlepels stevia sweet Xtra gebruiken, of Sukrin Gold)

sam_9142

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten voor de saus, behalve de arrowroot + water, in een pan. Voeg aan de reepjes tempeh alle ingrediënten voor de marinade  toe en laat trekken. Zet een grillpan op het vuur en laat deze warm worden. Bak de reepjes tempeh om en om gaar. Verwarm de saus.  Maak een papje van de arrowroot met water. Als de massa begint te koken, het papje toevoegen en de saus laten indikken. Serveer over de gegrilde tempeh stukjes.

sam_9140

Lekker met gekookte zilvervliesrijst, Quinoa, haver, boekweit of gestoomde groente!

Een reactie op “Vegetarische babi pangang

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *