Zoete rijstkoeken

De meeste tijd gaat zitten in de rijst, deze moet je ongeveer 12 minuten kort koken en afgieten. De rest is ” kinderspel” !!!!!  😉 Met maar vier ingrediënten het meest eenvoudigste rijstkoekje ever!  Je kunt ieder gewenste rijst gebruiken, ik adviseer je voor de voedngswaarde echter om zilvervliesrijst te gebruiken.

sam_7954

Dit heb je nodig:

  • 300 gram zilvervliesrijst, gekookt en afgegoten
  • 15 gram wijnsteenbakpoeder of gewoon bakpoeder
  • twee bananen
  • twee eetlepels ceylon kaneelpoeder + om te bestrooien

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal alle ingrediënten in de keukenmachine tot een fijne massa. Schep met een grote lepel bergjes op de bakplaat en boetseer ze met wat bevochtigde handen tot ronde koeken. Bestrooi ze rijkelijk met kaneelpoeder. Bak de koeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

sam_7953

TIP:

Wil je ze wat extra zoeten? Voeg er dan een eetlepel stevia sweet Extra aan toe.

sam_7956

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *