Zonnebloempitten biscuits

IMG_6509

Heerlijke krokante koekjes gemaakt van zonnebloempitten!

Dit heb je nodig:

  • 225 gram fijn gemalen zonnebloempitten ( tot meel vermalen)
  • 50 gram boekweitmeel
  • een flinke eetlepel biologische maïzena of arrowroot of kuzu (aardappelzetmeel kan ook)
  • twee eetlepels erythritol suiker
  • een groot ei
  • anderhalve eetlepel psyllium
  • twee eetlepels kokosolie/vet op kamertemperatuur
  • heet water

Om te garneren:

  • zonnebloempitten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Voeg alle ingrediënten behalve het water samen in een kom en roer dit goed door elkaar. Voeg kleine beetjes heet water toe tot er een mooie deegbal van te kneden is, pas op dat je niet teveel water toevoegt. Stort de deegbal op de bakplaat en druk plat. Leg er een stukje plastic folie overheen en rol met een deegroller tot een zo dun mogelijke plak. Hoe dunner de plak, hoe krokanter de koekjes. Trek voorzichtig de folie van het deeg. Steek met een koekuitsteker koekjes uit de plak, en verwijder de restjes. Daar kun je nog een ” rest-koekje” van maken. Bestrooi de koekjes royaal met de zonnebloempitten en druk deze licht in de koekjes. Bak de koekjes in het midden van de oven gaar in 20-25 minuten, controleer tussentijds. Laat afkoelen.

IMG_6507

 

TIP:

Lukt het niet met de folie? Draai dan kleine balletjes uit het deeg en druk deze zo plat mogelijk op de bakplaat.

IMG_6508

Een reactie op “Zonnebloempitten biscuits

  1. Pingback: Crackers con semillas de girasol (sin gluten, sin huevo, sin lactosa, sin levadura, sin azúcar) | Como sin gluten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *