1-2-3 banaan/ abrikoos taartjes
Nog zo’n lekker 1-2-3 receptje! Deze is geweldig voor als je weinig tijd hebt! Ze zijn in nog geen half uurtje gefikst! Je kunt ze eventueel nog wat bestrooien met vanille bourbon, of wat extra zoeten met een eetlepel greensweet-stevia sweet Xtra, maar dat hoeft niet. Ook lekker: wat ceylon kaneelpoeder over de abrikoosjes strooien zodra de uit de oven komen! 😉
Kasha zijn niets meer of minder dan geroosterde boekweit korrels. Ze zijn kant en klaar verkrijgbaar in de biowinkel, en kosten bijna niets. Kun je ze niet vinden? Dan kun je ook zelf boekweitkorrels roosteren in de koekenpan. Even op middelhoog vuur kort roosteren, en klaar ! Â De kasha geeft aan deze taartjes een heerlijke crunchy-bite.
Je kunt voor dit recept het beste overrijpe bananen gebruiken. Dus: heb je bananen over, dan is dit recept ideaal om ze te verwerken. Overrijpe bananen hebben erg veel gezonde effecten, lees er meer over, door hier te klikken.
Dit heb je nodig:
- twee overrijpe bananen, fijn geprakt
- 100 gram kasha
- vier abrikozen, in stukjes gesneden
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Gebruik liefst een muffin of cupcake tray, maar je kunt ook kommetjes gebruiken waar de papieren bakvormpjes in zet. Vul de tray met de papieren bakvormpjes. Roer de kasha stevig door de bananen en schep de massa in de vormpjes. Beleg ze met de stukjes abrikoos. Bak de taartjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.
Je kunt ze uiteraard verrijken met tal van lekkers, zoals noten, zaden en pitten!