100% biologisch gecertificeerde natuurlijke magnesum!

Magnesium is één van de meest populairste suppletie in Nederland. Er zijn ontzettend veel discussies gaande rondom het gebruik en de soorten van magnesium. KLIK HIER om er alles over te lezen. Daarnaast heb je ook de kwestie ‘ natuurlijk of synthetisch”. Meer over dit onderwerp kun je HIER lezen.

Ik persoonlijk kies altijd voor de meest mogelijke natuurlijke suppletie. Ik wil graag zo dichtbij de natuur blijven. Daarnaast kunnen we in synthese ook verschillen opmerken. Sommige supplementen zijn bijvoorbeeld geheel synthetisch, terwijl anderen deels synthetisch, deels natuurlijk zijn. Er valt dus inderdaad erg veel te discussiëren.
Bij puur & fit zijn we druk bezig, om alle essentiële en meest nuttige/ zinvolle supplementen in het assortiment te brengen. We zijn daar lang mee bezig, omdat wij niet over één nacht ijs gaan. We willen om te beginnen gaan voor de allerhoogste kwaliteit. Daarnaast vinden we het belangrijk dat we weten waar alle grondstoffen vandaan komen, en willen we alleen voor gecertificeerde ingrediënten kiezen. Dan zijn daar ook nog de verkoopprijzen, waar we goed naar kijken. We willen MORELE prijzen bieden, omdat wij van mening zijn, dat er voor de huidige suppletie veel teveel wordt gevraagd. Supplementen, synthetisch of natuurlijk, zijn ontzettend gewild en zoals dat betaamt met alle gewilde items, worden de verkooprijzen daarop lekker opgeschroefd. Soms zijn de verkoopprijzen immoreel en idioot hoog. Wij willen het vel nooit over de neuzen van de consument halen, en kiezen daarom voor de wat moeilijkere paden. We zetten de hoogste kwaliteit neer voor een zeer fijne verkoopprijs. Op deze manier hopen we ons steentje te kunnen bijdragen.

NATUURLIJKE MAGNESIUM….

We hebben sinds vorig jaar april twee geweldige magnesium supplementen in het assortiment, een CITRAAT en een BISGLYCINAAT . Wil je daar meer achtergrond informatie over, KLIK DAN HIER. Het is net als bij vele andere leveranciers één van de meest verkochte supplementen in onze winkel. We zijn er erg blij mee, want we hebben een ontzettend goede hoogwaardige kwaliteit, terwijl je bij ons niet de hoofdprijs betaalt, sterker, we zijn één van de allergoedkoopste aanbieders ! Gelukkig ontdekken steeds meer mensen de kwaliteit en prijsverhouding, en stappen massaal over op onze supplementen. Terecht, want je bent echt een dief van je eigen portemonnee als je veel meer betaalt dan nodig is.
Ondanks de grote populariteit van onze magnesium, bleven er veel vragen komen, of wij ook mogelijk een 100% natuurlijk magnesium konden ontwikkelen. Veel mensen lijken daar, net als ik overigens, erg veel waarde aan te hechten. We zijn daar eens mee aan de slag gegaan en naarmate we erin zaten, werden we enthousiaster en meer gedreven om dit voor elkaar te boksen. En nu….nu is het opeens zover en kunnen we naast onze natuurlijk -synthetische magnesium ook een 100% natuurlijke magnesium aanbieden! Maar dat is lang nog niet alles….
Want naast dat het 100% natuurlijk is, is deze magnesium ook BIOLOGISCH GECERTIFICEERD!!!!! En dat is best uniek, niet veel natuurlijke suppletie is ook biologisch gecertificeerd. We zijn er dan ook echt trots op, op onze eerste echte biologisch gecertificeerd supplement!
De capsules zijn gemaakt van HPMC, een geheel plantaardige capsule. De capsules zijn dus geschikt voor veganisten. De capsules zijn gevuld met :
ZEESLA EXTRACT:
Zeesla extract, ook wel eens aangeduid als ULVA LACTUCA, is een extractie van zeesla, een eetbare algensoort wat uit zijn voegen barst van magnesium. De alg komt veel voor aan de atlantische kust en wordt handmatig geoogst, meestal gebeurt dat in Frankrijk. De zeesla wordt gedroogd op een lage temperatuur en vervolgens geëxtraheerd. Zeesla concentreert van nature mineralen uit de oceaan, waaronder magnesium. Het wordt gezien als één van de meest natuurlijkste bronnen van magnesium.
ZEEMINERALEN COMPLEX UIT ZEEWATERCONCENTRAAT :
Zoals vissen omega 3 uit algen halen, halen algen op hun beurt de magnesium uit zeewater. De bron van meest natuurlijke magnesium ligt dus gewoon aan onze kust. Door het tot een geconcerteerd complex te maken, wordt de magnesium uit het zeewater erg goed door ons lichaam opgenomen. De meest zuivere, mineraalrijke zeewateren liggen voor de Ierse kust, waar ook deze complexen uit worden geconcentreerd
BRANDNETELBLADPOEDER :
KLIK HIER om alles over brandnetelblad te lezen.
BAMBOE EXTRACT ( SILICIUM ) :
Silicium, ook wel kiezelzuur, is één van de meest voorkomende sporenelementen op aarde. We hebben het nodig, het concentreert zich vooral in bindweefsels (huid, pezen, spieren, botten, kraakbeen enz ) , nieren, longen en lever. Silicium speelt een rol bij de synthese van collageen en glycosaminoglycanen (bouwstenen van alle typen bindweefsel).  Geen onbelangrijk sporenelement dus. Silicium kun je uit verschillende bronnen winnen, wij kozen voor bamboe. Dit geeft een hoogwaardig silicium. 
De natuurlijke magnesium van Puur & fit is een elementair magnesium. Wat betekent dat ? Eigenlijk zegt een elementaire gehalte iets over de hoeveelheid van het pure mineraal van een supplement.
De mineralen en sporenelementen in elementaire vloeibare magnesium komen voor in opgeloste een ionische vorm als elektrolyten. Het staat dus niet in verbinding met andere elementen maar als losse, elektrische geladen deeltjes. Zo wordt bijvoorbeeld  MgCL2, (ook wel magnesiumchloride ) opgelost in water opgesplitst in de ionen Mg2+ ( positief geladen magnesium ) en CL- ( negatief geladen chloride ) Op deze wijze komen mineralen ook in ons lichaam voor, opgelost in intra en extracellulaire vloeistoffen ( o.a bloedplasma ) Dit maakt mineralen in ionische vormen meest goed opneembaar. Het maakt een elementaire vloeibare magnesium zeker interssant. Wij kiezen er in elk geval voor, omdat het de beste papieren in opneembaarheid geeft.
De dagdosering staat op twee capsules per dag. Daar zit in :
– 440 mg zeesla extract
– 424 mg zeemineralen complex, waarvan totaal elementair 250 mg 
– 36 mg silicium
Een potje bevat maar liefst 90 capsules. En toch betaal je maar €23,95. Want wij vinden dat hoge kwaliteit niet persee moet betekenen dat daar de hoofdprijs voor kan worden gevraagd. Als we andere prijzen gaan vergelijken ( natuurlijke en biologisch gecertificeerd ) zitten wij ver onder deze verkoopprijzen. Daar zijn we trots op. En hopen vele mensen daar oprecht blij mee te kunnen maken.
BIOLOGISCH / NATUURLIJK OF NATUURLIJK / SYNTHETISCH ?
Nu kun je je vast afvragen : “ …waarom zou ik een natuurlijke biologische magnesium moeten ? Ik slik de magnesium van puur & fit toch ? “ En uiteraard heb je daar vierkant gelijk in. Het zijn twee geweldig goede magnesium supplementen. Maar…..wil je nét even dat stapje verder gaan in puurheid, dan is de natuurlijke biologische formule de beste keuze. Omdat ik persoonlijk graag ga voor het meest meukvrije haalbare, ben ik overgestapt op deze nieuwe biologische magnesium. Het is dus een keuze die jij voor jezelf maakt.

WAAR IS HET ALLEMAAL GOED VOOR ?

Er wordt erg veel gezegd en geschreven over magnesium, en het maakt alles er alleen nog maar meer complexer op. Er zijn erg veel claims die niet of nog niet zijn onderbouwd, maar enkelen wel :
– het ondersteunt het energieniveau en het helpt vermoeidheid te verminderen
– het is gunstig voor het behoud van sterke botten en gebit 
– het speelt een rol bij het behoud van sterke en soepele spieren
– het ondersteunt bij de opbouw van lichaam-eiwitten
– het draagt bij aan het proces van cel-vernieuwing
– het draagt bij aan een normale werking van het zenuwstelstel
– het draagt bij aan een heldere geest
– het is gunstig voor het concentratievermogen, het geheugen en leerprestaties

WAAR KAN IK BESTELLEN ?

Een potje van 90 capsules kost € 23,95 en is VIA DEZE LINK te bestellen

2 Reacties op “100% biologisch gecertificeerde natuurlijke magnesum!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *