101 taartenboek!

Alhoewel ik echt alles superleuk vind om te bakken, zijn taarten toch wel mijn specialiteit. Ik bruis van de ideetjes als ik begin met een paar ingrediënten, en maak de lekkerste taarten. Het idee om een groot taartenboek te gaan maken was dan ook een logisch gevolg. Ik wilde er wel een zeer uniek en vooral bijzonder boek van maken. Het werden 101 taarten. Een enorme uitdaging, maar ik ging hem met alle liefde aan! En het resultaat mag er zijn: 20 januari 2016 is het boek uitgekomen! 

SAM_4119

WAAROM EEN UNIEK EN BIJZONDER TAARTENBOEK?

Er is nog niet eerder een taartenboek als deze verschenen. Dit boek bevat namelijk enkel taarten die zijn gemaakt met de meest mogelijke ingrediënten uit de natuur. Dit gaat verder dan andere boeken die puur, natuurlijk en suikervrij/glutenvrij werken. Zo werk ik enkel met het zoete uit vers intact gelaten fruit, en pure, zuivere stevia en erythritol. Ik werk dus niet met dadels, agave, honing, rijststroop, ahornsiroop, en andere hippe natuurlijke suikervervangers. Het probleem met deze vervangers is dat het gewoon suiker blijft, en hetzelfde doet in ons lichaam. Omdat ik ook niet met honing werk, zijn de meeste taarten ook geschikt voor veganisten. Er worden verder, zoals men gewend is van mij, geen gluten/koemelk * , vlees, onnatuurlijke E nummers, kunstmatigheden en oliën gebruikt. De enige olie die wordt gebruikt is 100% biologische, koud geperste kokosolie. 

( * Er staan enkele uitzonderingen in het boek, die gluten bevat uit biologisch/dynamisch volkoren speltmeel, maar er staat bij elk recept waar dit het geval is een glutenvrij alternatief. Ik maak tevens gebruik van biologische geitenzuivel. Ook hier vind je alternatieven. Er wordt ook gebruik gemaakt van Ghee, ook hier zijn er alternatieven aangeboden)

De taarten zijn dus geschikt voor grotere groepen mensen met bepaalde allergieën/intoleranties, of bepaalde eetwijzen. Het meest belangrijkste: ze zijn knettergezond. Het zijn perfecte alternatieven op de bekende en onbekende taarten die we in de winkel kunnen kopen/bestellen. Ik heb heerlijke varianten bedacht op meest populaire taarten als appeltaart, slagroomtaart, marsepeintaart en monchoutaart, maar ook verrassend lekkere nieuwe taarten als de bananen ghee, de pecantaart en diverse havermout taarten. 

Het boek bevat vier hoofdstukken:

taart maizena:notentaart 1

TRRRRIINNNGGGG  ! ER IS BEZOEK!

In dit hoofdstuk vind je de meest heerlijkste taarten/taartjes om bezoek mee te verwelkomen en te verwennen. Heerlijke taarten als caketaart, bananenvlaai, havermout taart, appeltaart, aardbeientaart, cottagecheese taart, lijnzaad taart, coconut-islandtaart, hazelnoottaartje, amandeltaart, en een very berry taart zullen al je gasten verrassen en versteld doen staan, dat taart zo lekker en gezond kan zijn! De taarten zijn geschikt voor 4-6 personen. 

taart mandarijn vlaai 1

BIJZONDER…..LEKKER! 

De titel van dit hoofdstuk verklapt het al: het gaat hier om wel heel bijzondere taarten! Met namen als apple flowertaart, megasmultaart, maïzena-notentaart, sesam-banaantaart, rosé-gardentaart, tropical joyvlaai, bitterkoekjestaart, walnoot-worteltaart en een soezenberg laat het vast niets aan je verbeelding over 😉

De taarten zijn goed voor 4-10 personen.

taart spinazietaart 2

LEKKER HARTIG!

Aan de hartige fans heb ik uiteraard ook gedacht. Met taarten als tomaat-ui taart, nastaart, courgettetaart, zoete aardappeltaart, prietpraat, paprikataart, zwarte bonen-tomatentaart en de absolute topper, de groentetaart, kunnen hartige fans ook volop genieten. Deze taarten kunnen tevens gebruikt worden als maaltijd, bijvoorbeeld lunch of avondmaaltijd . De taarten zijn geschikt voor 4-10 personen.

taart congrats taart 4

HIEPERDEPIEP HOERAAAH! 

Uiteraard kunnen de grote mega feesttaarten niet ontbreken in een taartenboek. Van slagroomtaart tot worteltaart, bijzondere taarten als de nutty professoraat en de muffinmountain taart, en een heerlijke bananenboot, alles is aanwezig om een feest tot een echt feest te maken! 

De taarten zijn geschikt voor 12-18 personen. 

Naast de vier hoofdstukken zijn er nog recepten om zelf vullingen te maken. Ook vind je een recept om zelf slagroom te maken. Tussen de hoofdstukken door is er ruimte vrij gelaten om notities te noteren. Het boek bevat een uitgebreid voorwoord, met baktips. Kortom: een compleet boek, waar je jarenlang plezier van gaat beleven! 

BESTELLEN?

Ga naar:  Pumbo.nl om direct te bestellen! Klik hier voor een inkijk exemplaar in te zien!

Het boek is tevens te bestellen via:

www.kookpunt.nl

Verder kun je het boek bestellen via de bekendere wegen als bol.com, en via de boekhandel. Als je plaatselijke boekhandel het boek niet in huis heeft, kun je vragen of zij dit voor je kunnen bestellen. ( via het Centraal boekhuis door geheel NL te bestellen)

taart fruit mountain 3 taart kweeperentaart 2 taart roomtaart 2

12301770_10156358820395038_1515037927485113446_n

11 Reacties op “101 taartenboek!

  1. Ziet er weer heerlijk en prachtig uit! Gefeliciteerd met dit nieuwe kindje 😉

  2. Super weer Monique, sta te popelen om boek in te kijken en de recepten samen met de kinderen uit te proberen ????

  3. Ruud en Vivian zegt:Taarten zien er heerlijk uit. Zullen ook wel lekekr smaken. Mensen als jullie een taart van Kim willen, dan zeg ik doen. Kim is een zeer enthousiaste en nauwkeurig persoon. Als ze ergens voor gaat. Dan doet ze dat met passie. Kim veel succesGr. Ruud en Vivian

  4. Het boek nu met korting besteld! Het ‘voorproefje’ heeft me overtuigd. Ik verheug me erop het te ontvangen en te gaan bakken natuurlijk..

    • ik ben benieuwd naar je eerste taart! 😉 Laat je het mij weten? Alvast veel bakplezier gewenst!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *