Aardbei taartje ( vegan+ meelvrij)
Oeh! Met dit zeer zomerse taartje tover je de zon overal op tafel! Heerlijk in de lente/zomermaanden, of bij een high tea. Je kunt het beste verse aardbeitjes uit het seizoen gebruiken, zorg in elk geval voor Hollandse! Naast dat het beter is voor het milieu, smaken Hollandse aardbeien, zelfs uit de kas, nog naar aardbei, en niet nar een hapje water ( zoals Spaanse aardbeien smaken) Het taartje is geschikt voor veganisten, en bevat geen meel!
Dit heb je nodig:
- 500 gram verse Hollandse aardbeien, kroontjes verwijderen
- 10/15 druppels GreenSweet stevia druppels of anderhalve eetlepel stevia kristal sweet Xtra
- 200 gram zonnebloempitten
- 75 gram lijnzaad, heel
- 10 gram chiazaad
- 20 gram sesamzaad
- een eetlepel Fiberfin of psyllium
- drie bananen
- een eetlepel wijnsteen bakpoeder
Voor de topping:
- 200 ml verse, lactosevrije, biologische slagroom, of homemade slagroom ( voor veganisten)
- kokosrasp
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een kleine hoge ronde springvorm ( 18 cm) in met kokosolie, bekleed met bakpapier. Doe 250 gram aardbeien, en de rest van de ingrediënten voor de taart in de keukenmachine en pureer tot een gladde massa.
Stort de massa in de vorm en verdeel. Bak het taartje in het midden van de oven gaar in ongeveer 40-45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.
Klop de slagroom samen met een eetlepel stevia kristal sweet Xtra stijf. Vul een spuitzak met de slagroom, en spuit de taart goed vol. Garneer met de achtergebleven aardbeien en de kokosrasp.
Yeah, net gemaakt en gegeten in plaats van lunch. Mjammie!
Hallo Monique, wat ziet dit er overheerlijk uit!! Echter ik ben allergisch voor banaan in alle vormen… zou rabarber en/ of appelcompote die kunnen vervangen?! Hoeveel gram zou ik daarvan dan moeten gebruiken?
Groetjes en vast bedankt!