Air fryer chocolade muffins
Muffins maken een tijdrovende klus? Helemaal niet! De airfryer is ook in heerlijke baksels een ware tovenaar! Maak deze supersnelle chocolademuffins maar eens! Bij de MontAna airfryer krijg je standaard een set van 100% meukvrije siliconen muffinvormpjes. Deze kun je perfect gebruiken voor dit recept!
Dit heb je nodig:
- 225 gram volkoren boekweitmeel
- twee flinke eetlepels psyllium
- twee flinke eetlepels biologische erythritol
- 10 gram wijnsteen bakpoeder
- ( optioneel, wel lekkerder) een theelepel vanille bourbon
- vier eetlepels ghee of kokosolie
- een kleine banaan, gepureerd
- warm water
Voor de chocolade topping:
- vijf eetlepels cacaopoeder
- een eetlepel erythritol
- warm water
Zo maak je het:
Doe alles in een kom en voeg steeds kleine beetjes water toe terwijl je alles goed door elkaar kneedt. Vul de muffin vormpjes met het beslag. Zet de temperatuur op 165•C en de tijd op 16 minuten. Blijf tussentijds even controleren. Verwijder de vormpjes en laat afkoelen
Maak een stevig glazuur door de cacaopoeder en stevia met kleine beetjes water goed te vermengen. Garneer de muffins met het glazuur en laat drogen.