Air fryer happiness!

Bakken in de airfryer is niet alleen maar leuk, gezond, handig, snel en simpel, je kunt er ook onwijs veelzijdig mee uit de voeten! Uit onderstaand recept kun je maar liefst DRIE heerlijke gezonde lekkernijen maken! Met maar VIER ingrediënten. Ja, je leest het goed: vier, ook nog eens hele simpele ingrediënten die je overal kunt kopen, dus geen gezoek !

SAM_0820

Deze drie recepten zijn heerlijk op ieder moment van de dag, en als traktatie en decoratie.  Alles wat je nodig hebt is:

  • 400 gram aardbeien, kroontjes verwijderen
  • 65 gram havermout ( droog)
  • twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • twee kleine bananen

Maal in de keukenmachine de aardbeien, stevia en havermout tot een romige massa. Snij van de bananen de topjes eraf en snij ze  in de lengte in hele dunne plakken. Rol steeds drie rijen plakken op en boetseer in een roosje. Bekleed de baklift met een stukje bakpapier en zet de roosjes uit elkaar op het bakpapier, zodat het papier niet van zijn plek wordt geblazen.  Zet de temperatuur op 185 graden en bak de roosjes zes minuten. Klaar zijn je leuke decoraties! Of snoep ze lekker op 😉

SAM_0823

Je kunt van de plakjes banaan ook ronde paddenstoeltjes maken. Schep op ieder in elkaar gerold roosje een flinke lepel aardbei room. Strooi er eventueel nog wat fijn gehakte nootjes over. De baktijd is hetzelfde.

SAM_0818        SAM_0819

Roer de restjes ( kontjes van de) banaan door de room. Bekleed de baklift met een stukje bakpapier en schep kleine bergjes op het papier. Ook hier weer dezelfde baktijd en temperatuur aanhouden`!

SAM_0825 SAM_0828

Binnen zes minuten heb je heerlijke aardbei kussentjes gebakken! SMULLEN MAAR!

 

Ben jij al lid van de montAna airfryer groep? Meld je meteen aan en geniet mee van nog meer heerlijke recepten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *