Amandel beignets ( vegan en glutenvrij)

Mijn haverbeignets zijn inmiddels ieder jaar weer een terugkerend megasucces. En daar ben ik stiekempjes onwijs trots op. Ik heb ze bedacht toen ik de zoveelste moddervette en gesuikerde beignet voorgeschoteld kreeg. Dit kon gezonder! De haverbeignet werd geboren en is een zeer populair alternatief geworden op de appelbeignet.

Ik heb inmiddels op de haverbeignet heel veel varianten bedacht. Waaronder deze amandel beignets. Ze zijn inderdaad zoals je het kon verwachten, gemaakt van amandelmeel in plaats van havermout. Dit maakt de beignet geschikter voor mensen die graag op hun koolhydraten letten.

Dit heb je nodig:

( voor circa 10-12 beignets)

  • drie grote goudreinetten, gewassen en in de schil
  • Ceylon kaneelpoeder ( om te bestrooien) + een eetlepel ceylon kaneelpoeder voor in het beslag
  • 450 gram amandelmeel
  • drie flinke eetlepels biologische erythritol
  • 10 gram wijnsteen bakpoeder
  • warm water

Om te bestrooien:

  • poedersuiker, gemaakt van erythritol die je in de blender tot poeder vermaalt

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor het beslag in een kom door elkaar en voeg steeds kleine beetjes water toe tot de massa smeuïg wordt. Laat dit even staan.

Verwijder het klokhuis van de appels met een appelboor. Snij ze in dunne plakken. Doe de plakken in een kom en bestrooi royaal met kaneelpoeder.

Schep steeds met een plak appel wat beslag op en boetseer het beslag om de appel. Druk met je vinger in het midden door het gat. Leg de beignets op de bakplaat. Bak in het midden van de oven goudbruin gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf goed controleren. Laat goed afkoelen.

Bestrooi ze royaal met  poedersuiker!

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *