Amandel chocolade softies ( vegan)

Rond sinterklaas vliegen de kruid en pepernoten ons om de oren. Voor wie wel eens wat anders wil, heb ik deze verrukkelijke amandel chocolade softies bedacht. Ze hebben van binnen een heerlijk zachte amandelspijsvulling en van buiten een laagje pure chocolade. De softies zijn geschikt voor veganisten omdat er geen eiwitten zijn gebruikt om de spijsvulling te maken. Ze zijn daarnaast onwijs eenvoudig en snel te maken.

Puur genieten! Ik heb een 100% pure chocolade gebruikt. Dit is erg bittere chocolade, waaraan niets is toegevoegd dan cacaoboter en cacaobonen. Je kunt deze varianten vinden in de biowinkel. Uiteraard kun je ook voor minder bitter gaan, bijvoorbeeld 99% cacao, of 85%. Let er bij het kopen wel op dat er geen toevoegingen zijn gedaan. Vele chocolades worden bijvoorbeeld gezoet met suiker en bevatten melkbestanddelen.

Dit heb je nodig:

Voor de chocolade-coating:

  • een plak ( 80 gram) pure chocolade zonder toevoegingen liefst 100% of 99% , bijvoorbeeld deze van Stella )

Zo maak je het:

Maak een spijs door alle ingrediënten in een kom te kneden tot een bal. Draai hier balletjes uit. Laat de chocolade au bain marie smelten. Haal de balletjes door de chocolade en laat drogen.

Je kunt de balletjes nog extra garneren met kokosrasp, cacaonibs, amandelschaafsel, enzovoort.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *