Amandel torens ( gebak)

OEF! Dit is wat je noemt pure verwennerij! Een bijzonder gebakje om te serveren! Verras je gasten er eens mee!

Dit heb je nodig:

Voor de koek:

  • 200 gram amandelmeel ( fijn gemalen blanke amandelen)
  • twee eieren
  • twee eetlepels erythritol suiker
  • een eetlepel wijnsteen bakpoeder
  • een eetlepel vanille bourbon
  • twee eetlepels kokosolie/vet op kamertemperatuur

Voor de vulling:

  • haverroom ( zie recept)
  • twee eetlepels magere cacaopoeder
  • een theelepel stevia kristal sweet

Voor de garnering:

  • cacaonibs

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Roer alle ingrediënten voor de koeken goed door elkaar tot een deeg.Maak gelijke grote ronde koeken van het deeg en leg op de bakplaat.Bak de koeken in het midden van de oven goudbruin in ongeveer 15-20 minuten, blijf tussendoor goed controleren.Laat de koeken goed afkoelen.

Maak de haverroom volgens het recept Roer de stevia erdoor.Halveer de room en roer door één helft de magere cacaopoeder.Vul een spuitzak met brede mond met de naturel gebleven haverroom.Spuit op een koek steeds een beetje van de room, en druk voorzichtig er steeds een andere koek op.Vul de spuitzak bij met de chocolade-haverroom en laat de kleuren in de spuitzak wat in elkaar vermengen.Spuit mooie toefjes op de koeken.Garneer met de cacaobibs.

amandel gebak twee

Eventueel nog bestrooien met stevia frost poedersuiker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *