Ananascake
Oeh oeh oeh! Onweerstaanbaar lekker! Zeer smeuïg, luchtig en zacht, alsof er een engel over je tong wandelt! 😉 Ook prachtig om op tafel te zetten! En ingewikkeld en/of moeilijk om te maken? Welnee, kijk maar!
Dit heb je nodig:
- vier eieren, gesplitst
- twee eetlepels Greensweet stevia sweet Xtra
- 125 gram amandelmeel
- 75 gram hazelnootmeel
- 125 ml haver of andere melkvervanging
- een verse ananas, in ringen
- anderhalve eetlepel ( circa 15 gram) wijnsteenbakpoeder
- Om te garneren: ceylon kaneelpoeder
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een vierkant cakeblik/vorm ( middelmaat) in met kokosolie en bekleed met bakpapier. Klop in een vetvrij gemaakte kom de eiwitten met een eetlepel stevia stijf. Voeg de dooiers, melen, melk, bakpoeder en de andere eetlepel stevia in een kom en roer door elkaar. Pureer drie kwart van de ananas tot een puree, snij de rest in blokjes.
Roer de eiwitten door de dooiermassa.Stort alles in de vorm en verdeel. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.
Verdeel de ananaspuree over de cake, en verdeel de ananasblokjes er overheen. Bestrooi tot slot met kaneelpoeder.