Anti griep drank

Zodra de R weer in de maand komt, begint de ellende weer…..snotterige neuzen, niesen, hoesten, proesten, en in het ergste geval de griep te pakken hebben. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten, en wat we meestal het eerste doen is direct naar de drogist rennen voor de talloze anti griep en anti-verkoudheidsmiddeltjes. Dat al deze middeltjes niet geheel 100% meukvrij zijn is bekend. Het is daarom best de moeite waard, om het eerst op een echt natuurlijke manier proberen de kop in te drukken.

img_9654

Want moeder-natuur heeft een zeer groot assortiment in huis, om ons beter te kunnen maken. Dit drankje is best heftig, maar werkt zeer uitmuntend. Ik heb goddank weinig tot geen last van griepjes en verkoudheidjes maar als ik wat op voel komen, maak ik meteen deze drank wat direct helpt. Het is nu niet echt wat je zegt super smakelijk. Maar met een beetje rauwe honing ( als de drank goed is afgekoeld) of wat stevia is de drank prima te doen.

Ik heb deze drank bedacht met al het goede en werkzame uit de natuur tegen griep en verkoudheid. Ginseng, citroen, gember, kurkuma, knoflook….Alles bij elkaar genomen doet wonderen voor je immuunsysteem. Ik gebruik geen pure ginseng. Maar voeg deze toe via een buideltje biologische groene ginsengthee. Deze kun je kopen in de biowinkel. Ik hoop dat het voor jou nét zo goed werkt als voor mij en de vele anderen die ik deze drank al heb geadviseerd.

Je kunt de drank ook preventief drinken. Of als je de griep al te pakken hebt. Of aan het snotteren bent. Drink niet méér dan één glas per dag. Teveel werkt averechts en kan een overdosis geven. Een glas per dag is meer dan voldoende. De drank is niet op voorraad klaar te maken, omdat het dan zijn kracht snel verliest. Maak de drank per keer dus vers, en consumeer direct.

De drank is ook geschikt voor kinderen, maar vanwege de zeer heftige smaak is het wel aan te raden, om daar wat stevia in te druppelen. Geef een kind ook niet meer dan een half glas per dag,

Let ook op, als je medicijnen slikt.  Kurkuma, gember en ginseng kunnen invloed hebben. Neem voor alle zekerheid even contact op met je huisarts.

Dit heb je nodig:

( voor een glas)

 • een klein stukje verse gemberwortel, fijn geraspt
 • een biologische citroen, gewassen en gedroogd
 • een theezakje groene Ginseng thee
 • een grote teen verse rauwe knoflook, fijn gesnipperd
 • een eetlepel kurkuma longa + een eetlepel water + een snufje zwarte peper
 • 250 ml water
 • een half theelepeltje kokosolie

Eventueel om te zoeten:

 • stevia druppels op smaak

Zo maak je het:

Meng de eetlepel water met de kurkuma en peper tot een papje.Rasp de schil van de citroen, en pers het sap uit.  Doe alles in een steelpan, en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Zodra de massa kookt, het vuur laag zetten en 3 minuten door laten koken. Zeef de massa uit boven een glas. Voeg eventueel wat stevia toe voor de smaak. Direct opdrinken.

img_9656

BETERSCHAP!

3 Reacties op “Anti griep drank

 1. Het lijkt mij een prima alternatief omdat ze via mijn werk de griepprik opdringen en ik dat beslist niet wil
  Mag ik wat vragen:ik ben al 1 1/2 jaar ziek.ik heb 2x per week of verschillende dagen koorts over de 40graden
  Nu loop ik al enige tijd in het UMC maar daar kunnen ze de oorzaak niet vinden
  Ik heb helemaal geen weerstand meer ben enorm moe en ben 15kilo afgevallen
  Wat kan ik doen om mijn weerstand weer te verhogen?
  B v d Pepita

  • dat is zeer lastig te beoordelen. Je kunt zelf veel uitproberen, maar of het aanslaat….Hopelijk vinden ze snel een oorzaak, want dit klinkt niet goed. Heel veel sterkte!

 2. @Pepita: ben je al eens bij een goed opgeleide alternative arts geweest? Als je in de omgeving zuid Limburg woont, weet ik wel een goede Praktijk. Als je meer wilt weten, kun je me een berichtje sturen: abtwiss(ad)gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *