Appel pie
Soms heb je gewoon even zin in wat lekkers! Deze appel pie is knetterlekker en ook nog eens gezond! Ik heb gebruik gemaakt van mijn homemade slagroom, maar dat kun je uiteraard achterwege laten 😉
Dit heb je nodig:
- 250 gemengde noten ( bijvoorbeeld cashew, para, wal en pecannoten)
- 10 gram psyllium
- een grote banaan
- een flinke eetlepel stevia sweet Xtra
Voor de vulling:
- twee appels, gewassen en in de schil gelaten, in stukken gesneden
- een eetlepel ceylon kaneelpoeder
Voor de topping:
- een banaan
- 40 ml water
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een lage ronde vorm ( 18 cm) met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor het deeg in de keukenmachine tot een deegbal. Haal drie kwart van het deeg en leg opzij, boetseer de rest van het deeg in de vorm tot een mooie bodem met opstaande rand. Maal de appels met het kaneel zeer kort in de keukenmachine tot een grove massa. Stort op de bodem, en verdeel. Rol de rest van het deeg uit en leg op de appelvulling, sluit de randen mooi aan . Maak in het midden van de taart een kruis.
Maal in de keukenmachine de banaan met het water tot een vloeibare massa. Smeer de taart hiermee royaal in. Bak de pie in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.
Lekker met homemade slagroom!Â
waar voor is het kruis, en kan ik ook fiberfin gebruiken en
hoeveel moet dat dan
Hoi Monique ,
Heb dit recept gemaakt als kleine pietjes , 8 stuks .
Heel lekker , blijvertje voor ons .
Dank je