Appel schijven

Deze verrukkelijke koeken zijn in een handomdraai gemaakt met zeer weinig ingrediënten die bovendien budgetvriendelijk zijn! Zonnebloempitten zijn ideaal om tot meel te vermalen en te gebruiken in baksels. ze geven alles een heerlijke noot-achtige smaak. Zonnebloempitten zijn niet duur, zelfs biologisch niet1 Een kilozak biologische zonnebloempitten ( merk ” de nieuwe band” ) kost gemiddeld 4,49! Daar doe je behoorlijk lang mee!

1054

kilozak zonnebloempitten voor maar 4,49! 

Dit heb je nodig:

  • twee grote appels, gewassen en in de schil, in mooie dunne plakken gesneden ( bewaar de stukken appel die je niet meer kunt snijden tot plakken)
  • een banaan
  • 200 gram zonnebloempitten
  • optioneel: een takje verse munt

Om te garneren:

  • ceylon kaneelpoeder

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal alles voor het beslag in de keukenmachine tot een grove massa. Leg de plakken appel op de bakplaat en besmeer ze rijkelijk met het beslag, zorg dat de appels goed in het beslag zijn bedekt. Bestrooi met de kaneel.

SAM_7370

Bak de appelkoeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf regelmatig goed controleren. Laat ze enige tijd goed koud afkoelen.

SAM_7371

Trek de appelkoeken heel voorzichtig los van het bakpaier en draai ze om. Leg op een bord en…smullen maar!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *